Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçlaması bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Mehmet Tevfik Türel ve Zabıta Daire Başkanı Muharrem Kavurkacı için İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istedi. Türel ve Kavurkacı'nın memurların görevlendirmesini durduran mahkeme kararlarını uygulamadığı iddia ediliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı'nda görev yapan zabıta memuru Coşkun Ergün'ün şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından İçişleri Bakanlığına gönderilen izin talebinde, soruşturmaya konu olan olay hakkında özet bilgiye yer verildi. Bu bilgilere göre; Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde zabıta memuru olarak görev yapan Coşkun Ergün, 10 Mart'ta Zabıta Daire Başkanı Muharrem Kavurkacı imzalı yazıyla Alanya Merkez Toptancı Hali'nde görevlendirildi. Ergün'ün şikayeti üzerine açılan davada Antalya 1. İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması kararı verdi. Bu karar 9 Nisan'da Büyükşehir Belediyesi'ne tebliğ edildi, ancak yasal sürede uygulanmadı. Bunun üzerine Ergün, idarenin 30 gün içinde kararı uygulaması gerekirken uygulamadığı gerekçesiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu'na başvurdu. Şikayeti değerlendiren savcılık, İçişleri Bakanlığı'na, Türel ve Kavurkacı hakkında 'görevi kötüye kullanma' iddiasıyla soruşturma izni istedi.

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Tüm-Bel-Sen Antalya Şunesi Başkanı İlhan Karakurt, üyeleri olan Cengiz Ergün'ün görev yerinin 8 ayda 7 kez değiştirildiğini beliretti. Karakurt, zabıta memuru Ergün'ün son görevlendirmesine ilişkin idare mahkemesinin durdurma kararı vermesine rağmen bunun uygulanmadığını hatırlattı. Görevlendirme şeklinin mahkeme tarafından aykırı bulunduğunu dile getiren Karakurt, buna rağmen ilgililerin karara uymadığını belirtti. Bundan dolayı şikayetçi olduklarını ifade eden Karakurt, "Ayrıca arkadaşımız maddi ve manevi olarak zarara uğradığı için yine Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel hakkında 15 bin TL tazminat davasıda açmış bulunuyoruz." dedi.