CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin başkanlığındaki bir heyet, Diyarbakır'da esnafı ziyaret etti, vatandaşları dinledi. Diyarbakırlılar CHP'lilerden, ırkçılığa son verilmesini, ülkede barışın sağlanmasını, sorunları çözmelerini istedi. Bir Diyarbakırlı heyete "Gözümü açtığımdan beri hep kan dökülmekte. Dünya uzaya çıktı artık, yeter. Artık barışı sağlayın." demesi dikkat çekti.

Genel Sekreter Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ankara Milletvekili Şanal Sarıhan, İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın olduğu parti heyeti, önce il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Daha sonra Sur ilçesine gelen CHP heyeti, Gazi Caddesi üzerinde esnafları ziyaret etti. Tekin, cadde boyunca hem esnaf hem de yoldan geçen vatandaşlarla sohbet etti.

'DÜNYA UZAYA ÇIKTI ARTIK YETER. ARTIK BARIŞI SAĞLAYIN'

Bir vatandaş CHP Genel Sekreterinden şu ricada bulundu: “Geldiğiniz için teşekkür ederim. Bu ırkçı profesörler lütfen konuşturmasınlar. Hangi ırktan olursa olsun ırkçı kişileri konuşturmayın. Gözümü açtığımdan beri hep kan dökülmekte. Dünya uzaya çıktı artık yeter. Artık barışı sağlayın.”

Gazi Caddesi üzerinde bir esnafın ‘artık sorunları çözün’ demesi üzerine Gürsel Tekin, “Bizim şansızlığımız, biz biraz geç anlaşılıyoruz. 2011 yılında ne söylediysek bugün bütün siyasi partiler o söylediğimiz noktaya geldi. CHP olarak barışı o kadar içselleştirmişiz ki çocuklarımızın adı özgürlük. Belki kendimizi anlatamamışız, biraz da belki basının etkisi var.” diye konuştu.

Bir ayakkabı boyacısı ise Tekin’e ‘Bizi AK Parti’den kurtarın’ dedi. Boyacı esnaf, “Sayın Tayyip Erdoğan başkanlık sistemini getirmedi, bütün çocuklarımız şimdi hapishanededir. Kürt oldukları için hepsi hapishanededir.” diye konuştu. Tekin kısa süre önce hukuksuz bir şekilde el konulan bir banka şubesinin önünden geçen bir gencin ATM’dan 20 TL çektiğini gördü. Gençle konuşan Tekin, “Bakın bir de Yunanistan diyorlar. Olsa olsa vatandaş 20 TL çekebiliyor” dedi.

Tekin ve beraberindeki heyete cadde üzerinde meyan şerbeti ikram edildi. CHP heyeti daha sonra Hasanpaşı Hanı’na geçerek buradaki esnaflarla görüştü.