Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Suruç’da gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili, Suriye’deki şiddet ortamının, sınırı aşmaya başladığı, bugün bir kez daha ve en derin şekilde hissedilmiştir. Türkiye savaşın arka bahçesi haline getirildi.” dedi.

Gültekin Uysal yazılı değerlendirmesinde, şiddetin son bulmasının yolu; kanın her yerde, her ırk, her din ve mezhepte kırmızı, ölümün her evde acı olduğunun kabul edilmesinden geçtiğini vurguladı. “Teröre destek veren herkes bu saldırının sorumlusudur” diyen Uysal, sınırı önce mültecilerin sonra ölümün geçtiğini belirterek, “Mayıs 2013’te Reyhanlı ve Hatay’da 52 kişinin öldüğü patlamalar, 2014 yerel seçimleri öncesi 20 Mart tarihinde Niğde Ulukışla’da IŞİD’li teröristlerce düzenlenen ve 2 şehit verdiğimiz saldırı ve bugün Şanlıurfa’da meydana gelen patlama, Suriye’den, savaştan kaçan sığınmacılarla beraber sınırdan şiddetin de girdiğini ispat etmeye yetmektedir. Maalesef AKP iktidarının, bir takım istihbari operasyonlarla, becerdiklerini zannettikleri ayak oyunları ile arka bahçe yapmak istedikleri Suriye’deki, beceriksizlikleri ve yanlışı yanlışla kapatma gayretleri, Türkiye’yi savaşın arka bahçesi haline getirmiştir.” izahında bulundu.

DP Genel Başkanı Uysal, AK Parti’nin yanlı ve yanlış dış politikasının, Türkiye’yi Ortadoğu’daki kaosun merkez üssüne doğru çektiğine işaret ederek, “Medeniyet tarihi boyunca kan ve gözyaşının hakim olduğu Orta Doğu coğrafyasında şiddetin son bulmasının yolu, kanın her yerde, her ırk, her din ve mezhepte kırmızı, ölümün her evde acı olduğunun kabul edilmesinden geçmektedir.” düşüncesini paylaştı.

DP Genel Başkanı kurulacak hükümetin, barış hükümeti olması gerektiğine vurgu yaparak, “13 yıldır savaş çığırtkanlığı yapan, ayrıştıran, bölen, çatışmalardan beslenen, muhalif olduğu gerekçesi ile vatandaşıyla, STK’larla savaşan, yetmezmiş gibi ülkenin kurucu unsur ve ilkeleri ile savaşa tutuşan iktidar ile yapılacak koalisyonun ilk icraatı bu ayrıştırıcı dilin susturulması olmalıdır. Muhtemel koalisyonun Çözüm Sürecini sonlandıracak mahiyette olması ile alakalı savaş hükümeti benzetmesi yaparak aba altından sopa gösterdiğini sanan PKK ve uzantılarının bilmesi gereken, barış için gerekli olanın terör örgütlerinin silah bırakması ve kayıtsız şartsız adalete teslim olması gerektiğidir.” dedi.