Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’da demokrasi nöbeti tutulan meydanda halka seslendi. Tüfenkci, millete bu kabusu yaşatan FETÖ’nin kökünü kazıyacaklarını söyledi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetinin tutulduğu Malatya’daki Hükümet Meydanında halkla buluşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ilk günden beri FETÖ’nün darbe girişimine karşı dik duran Malatyalılara teşekkür etti.
Halkın bu dik duruşu ile darbecilerin heveslerinin kursaklarında kaldığını ifade eden Tüfenkci, “Bu meydanı dolduran bütün Malatyalılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye’yi bir kabusa uyandıran FETÖ’nin bir takım askerleri ile birlikte girişmiş olduğu darbeye çelik iradenizle karşı durdunuz. Hükümetin ve devletin yanında yer almanız tankları da durdurdu topları da durdurdu uçakları da durdurdu” diye konuştu.
Yarınlar için milli iradeye sahip çıkan bütün Malatyalılara canı gönülden teşekkür ettiğini belirten Tüfenkci, “Biz Türkiye ile gurur duyuyoruz, milletimizle gurur duyuyoruz. Böyle bir destansı direnişle, darbeyi önleyen Türk halkına saygı duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Millete bu kabusu yaşatan Fethullahçı Terör Örgütü ve aynı zamanda PKK terör örgütünün de kökünü kazıyacaklarını söyleyen Tüfenkci, “Sadece orduda değil, sadece emniyette değil bir örümcek ağı gibi bütün kurumlara saran ve kendine yer edinmeye çalışan FETÖ’yü Allah’ın izniyle söküp atacağız, yerine milleti koyacağız” diye konuştu.
PKK terör örgütü ile işbirliği yapan FETÖ’nün Türkiye’yi dünyaya rezil ettiğini belirten Tüfenkci, “Acaba bu darbe teşebbüsü başarılı olsaydı milletine silah doğrultan milletine gözünü kırpmadan ateş eden bu terör örgütü Türkiye’yi nereye satacaktı, kime pazarlayacaktı. Ama Allah’a hamd ediyoruz ki milletimizin feraseti ve iradesi ile Türkiye’nin birilerine peşkeş çekilmesini önlediniz” şeklinde konuştu.
Bu sırada kalabalığın ‘idam isteriz’ sloganına cevap veren Bakan Tüfenkci, “Elbette ki sizlerin taleplerine kulak tıkayamayız. Bizler gücümüzü sizlerden alıyoruz. Sizlerin talepleri elbette ki değerlendirilir. Ama benim Malatyalı aziz hemşehrilerim şunu iyi bilmelidirler ki, bu darbeye girişine kalkışan bütün FETÖ mensuplarının en ağır cezayı alacağına kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin çok güçlü bir devlet olduğunun altını çizen Tüfenkci, “Bir yara açtılar ama inanıyorum ki sizlerin desteği ile duruşu ile biz bu yaraları çok çabuk saracağız. Ve Allah’ın izniyle Türkiye’yi daha da büyüteceğiz. Yeter ki sizlerin desteği arkamızda olsun” ifadelerini kullandı.