AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, 'Alanya'da önceliğimiz içme suyu, en kısa zamanda bu sıkıntıyı çözeceğiz.' sözlerine MHP'li Mehmet Günal'dan tepki geldi. Günal, AK Parti'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu belirterek, "Bu zamana kadar neredeydiniz. Su sorunun devam ettiğini, yanlışları, eksiklikleri itiraf ediyorlar." dedi.

MHP olarak önceliklerinin 1 Kasım'da 'tek adam' rejiminden kurtulmak olduğunu belirten Günal, 7 Haziran'da bunun ilk işaretlerinin alındığını, gelecek seçimde ise halktan daha güçlü bir mesaj verilmesini beklediklerini kaydetti. AK Parti'nin devletin imkanlarıyla çalışmalar yaptığını kendilerinin de bununla mücadele ettiklerini belirten Günal, "Her türlü illegal, gayri meşru yöntemler kullanarak seçim hileleri yapılıyor. Baskılar yapılıyor. Basına yapılan baskılar da hiledir. Basını taciz ettirmek, kendisini yazdırmak, başkasının haberini kestirmek, alo Fatih hatlarını kurdurtmak... Seçim sandığına müdahale etmek. Bunlar hep seçim hilesi." dedi.

"ANTALYA'DA EN AZ 7 VEKİL ALMAMIZ LAZIM"

Mehmet Günal, MHP'nin iktidara hazırlandığını ama buna karşılık olarak da yalandan vaatte bulunmadıklarını ifade etti. Söyledikleri herşeyin tutarlı olması için gayret ettiklerini belirten MHP Antalya Milletvekili, Antalya'da da bu hedef doğrultusunda çalıştıklarının altını çizdi. 1 Kasım seçimlerinde Antalya'dan 14 milletvekili içerisinden en az 7'sini almayı planladıklarını anlatan Günal, "En az 7'sini almamız lazım ki Türkiye'de de tek başına iktidar olalım. Antalya'da en az 7 çıkarmamız lazım." diye konuştu.

"ALANYA'DA SU SORUNU 13 YILDIR YENİ Mİ AKILLARINA GELMİŞ"

Mehmet Günal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili adayı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Alanya'da önceliğimiz içme suyu, en kısa zamanda bu sıkıntıyı çözeceğiz." sözlerini de değerlendirdi. Çavuşoğlu'nun sözlerini AK Parti'nin yanlışları ve eksikliklerini itiraf etmeye başladığını belirten MHP Antalya Milletvekili Günal, "Mevlüt beyde o sorunları çözeceklerini açıklamış. Antalya'nın Alanya gibi en büyük ilçelerinden birinde su sorunun devam ettiğini kendisi itiraf etmiş." dedi.

AK Parti'nin çok aciz bir durumda kaldığını belirten Günal, AK Parti Antalya Milletvekili ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan'ın 7 Haziran seçimleri öncesi Kaş ve Demre'yle ilgili vaadlerini de hatırlattı. Elvan'ın Antalya'dan aday olduğu dönemde Antalya Kaş arasında tünel yapılacağını vaadinde bulunduğunu hatırlatan Mehmet Günal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşlar Çavuşoğlu'na 'Lüftü Mersin'e gitti orada proje açıklıyor. Bizim tünel Mersin'e mi gitti sayın bakan?' diye soruyor. Şimdi bu bakan gitti sen geldin ama bu tünelden kimse bahsetmiyor. Ne oldu bu tünel Mersin'e mi gitti proje? Şimdi tüneli kimsenin ağzına aldıkları bile yok."

Günal, AK Partililerin 'biz fabrika ayarlarına dönmemiz gerekiyor' sözlerini de "Demek ayarlarımız bozuldu." şeklinde yorumladı.