AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu’da, fındık için uygulanan alan bazlı gelir desteği modelinin ‘havza bazlı destekleme’ olarak tüm Türkiye’de uygulanmaya başlanacağını söyledi.
Milletvekili Metin Gündoğdu yaptığı açıklamada her yıl uygulanan fındık destek ödemelerinin bundan sonra havza bazlı destek olarak her yıl kesintisiz bir şekilde ödeneceğini belirterek, “Bundan sonra fındıkta destek sürekli olacak. Bununla birlikte Tarım Bakanlığımızın ortaya koyduğu Türkiye Milli Tarım Destekleme Modeli çerçevesinde Ordu’da destek verilecek ürün sayısı 9’a yükseliyor” dedi.
“Tarımda büyük reform”
Metin Gündoğdu, “Türkiye Milli Tarım Destekleme modelinin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 1 milyardan fazla veriyi inceleyerek bölgelerin su, iklim, toprak ve topografik özelliklerine göre vereceği bu destek çiftçilerimize büyük katkı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hayvancılık alanda da önemli bir sıçrama tahtası olacaktır. 941 ayrı alanda uygulanacak olan model Türk tarım tarihinde önemli bir reformdur. Buna göre, ilçe bazında 19 alana ayrılan Ordu’da fındığın yanı sıra 8 ürüne daha destek ödemesi yapılacak” açıklamasında bulundu.
“Destek ödemesinde değişiklik olmayacak”
AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu şunları söyledi: "Ordu’da her yıl yaklaşık 120 bin kişiye verilen alan bazlı gelir desteği sistemindeki ödemeleri devam edecek. Alan bazlı gelir desteği, havza bazlı destek olarak sürdürülecek. Sistemde hiçbir değişiklik yapılmayacaktır. Havza bazlı destekleme modeli ile daha önce destek verilmeyen ürünlerin destek alması sağlanacak. Bu ürünlere verilecek desteğin ölçüsü önümüzdeki süreçte netlik kazanacak. Hükümetimizin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın ve Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in ortaya koyduğu tarım politikaları çiftçilerimizin, hayvancılarımızın ve vatandaşlarımızın çıkarlarını merkez almaktadır. Türkiye Milli Tarım Destekleme Modeli için derinlemesine analizler sonucunda ortaya çıkan bir modeldir. Bunun pozitif etkisini önümüzdeki süreç göreceğiz.”