Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde inşaatlarda sıva ustası olarak çalışan 4 çocuk babası Bedirhan Güneş(43) Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Zonguldak beşinci sıra milletvekili adayı olarak seçimlere hazırlanıyor. Gündüzleri inşaatlarda sıva yapan Güneş, iş çıkışlarında ise seçim çalışmalarına ev ziyaretleri ile devam ediyor. Güneş 1 Mayıs İşçi Bayramı sonrasında ilçe merkezinde seçim bürosunu açacağını söyledi.

7 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimler öncesinde partili adaylar çalışmalarına devam ederken, Halkların Demokrasi Partisi(HDP) Zonguldak beşinci sıra milletvekili adayı Bedirhan Güneş, çalışmalarına inşaatlarda yaptığı sıva çalışmalar sonrasında devam ediyor. 2000 yılında Ereğli'ye yerleşen ve akşama kadar sıva işi ile uğraşan Güneş, akşamları boş vakitlerinde kahve ziyaretleri ve ev ziyaretleri ile değerlendiriyor. Seçimler için seçim bürosunun açılışını da gerçekleştireceğini söyleyen Güneş, adaylık süresinde babasının iznini alarak aday olduğunu söyledi. Güneş açıklamasında "Adaylık sürecimin başlaması, ben normalde yine inşaata devam ederken genel merkezde ki arkadaşlar gelmişler, kendilerine aday aramışlar. Sağa sola sormuşlar. Kimi aday yapabiliriz diye. Kime gitmişlerse benim ismimi söylemişler. Oda beni onurlandırdı. Zaten bu partiye karşı benim bir sempatim vardı. Bu partiye gönüllü bağlıyım. Aday olmadan önce ilk sormam gereken kişi babamdı. Babamı çok seviyorum çok da değer veriyorum. Babam önce biraz endişeli baktı. 'Burada yalnızsın, yapamazsın' dedi. Kıyamadı kısacası bana. Biraz da ortamdan endişelendi. Daha sonra babam olayı kabullendi. Bende bunun üzerine genel merkeze bildirdim. Adaylığımı yapabilirsiniz diye. Adaylığım böyle başladı. Arkadaşlarıma gelince, onlardan yana hiç bir sıkıntım olmadı. Destekler de büyüdü. Seçim çalışmaları ise kısa süre kaldı. Elimizde de biraz işlerimiz var. Onları toparlayıp, madem bu taşın altına elimiz soktuk, artık genel olan işçilik işimi değil de seçim çalışmalarına daha da ağırlık vereceğim. Seçim bürosunu da 1 Mayıs İşçi Bayramı sonrasında açacağız. Yerini tutuk." dedi.

'SEÇİLMEM MÜMKÜN DEĞİL AMA TAŞIN ALTINA ELİMİ KOYMAK İSTEDİM'

Beşinci sıra adayı olarak seçime girdiğini ve seçilme durumunun çok zor olduğunu, ancak taşın altına elini birilerinin koyması gerektiğini düşündüğünü kaydeden Güneş, "Şansım, ben bu işe girerken 5. sırada seçilmem mümkün değil zaten. Bu taşın altına elini birilerinin koyması gerekiyordu. Ülkemizde bir sürü işçi insan var. Gelmiş geçmiş hiç bir hükümet bunlara sahip çıkmadı. Destek vermedi. İşçi olarak Zonguldak emek kentidir. Emekçinin başkentidir. Zonguldak'a güveniyorum. Zonguldak kenti adayını seçecek. Zonguldak 7 Haziran'da dünya kamuoyuna bomba gibi düşebilir. Hayırlı olsun. 7 Haziran'da Allah ülkemize ve milletimize zeval vermesin." dedi.