İzmir'de yerel bir televizyon programına katılan BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Milli İttifak İzmir 1. bölge milletvekili adayı Ahmet Gürhan, şehre yatırım gelmeyişinin sıkıntılarını bütün İzmirlilerin yaşadığını söyledi. Seçimde SP'ye oy verilmesini isteyen Gürhan, Milli İttifak ismini milletin verdiğini dile getirdi.

Güzelbahçe ilçesinde oturduğunu ve şehrin sıkıntılarını iyi bildiğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Gürhan, ''İzmir'in ve İzmirli hemşehrilerimin ne istediğini iyi biliyoruz. Seçim çalışmalarımızı ilçe ilçe sürdürüyoruz. İki siyasi parti olarak seçim ittifakı yaptık. Seçmenlerimiz karıştırmasın, SP altında seçime giriyoruz. Bu nedenle seçimde SP'ye oy verilmesi gerekiyor. Milli İttifak ismini veren milletimizdir. Türkiye'nin üniter yapısının bozulmamasını isteyenler, bayrağını sevenler, milli gömleğini çıkarmamış olanlar, demokrasi, adalet ve hukuk isteyenler Milli İttifak'ı kurdu.'' dedi.

Adaletin gecikmemesi gerektiğini söyleyen Gürhan, ''İzmirli hemşehrilerimiz, bu tutuklamaların ne olacağını soruyor. Sivil toplum örgütlerinin üstündeki baskı ne olacak? Can güvenliği konusunda sorunlar yaşanıyor. İzmir'de, korunan kadın sayısı zirve yaptı. Milli eğitim sistemi kalmadı. Uyuşturucu madde tüketimi, fuhuş, gasp gibi suçlarda çok büyük artış var.'' diye konuştu.

İzmir'in, Orta Avrupa ülkelerinin düşük seviyelerindeki şehirlerin görünümünde olduğunu söyleyen Milli İttifak adayı Ahmet Gürhan, ''Trafik keşmekeşinin içerisinde yaşıyoruz. Siyasi yapının çarpıklığı yüzünden işsizlik oranının en yüksek olduğu il İzmir oldu. Kentimizin bir dünya markası olması gerekiyor. Bunca kilometre kıyı bandımız var ancak balıkçılığımız bile geliştirilmemiş. Liman şehriyiz ancak limanlarımızla ilgili yatırım yapılmadı.'' dedi.