CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, muhalif medyaya susturmak için operasyon yapılacağı yönündeki iddialara tepki göstererek, “Çok kolay değildir. O zaman şöyle yapsınlar, CHP’yi, MHP’yi, HDP’yi de basını da kapatsınlar, oh ne güzel otomotikmen oldun başkan kardeşim. Bunlar saçma sapan şeyler.” dedi.

Partisinin Bursa İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Gürsel Tekin, ülke gündemini değerlendirdi. Dün akşam açıklanan seçim hükümetindeki isimlerin kendisini şaşırtmadığını söyleyen Tekin, “Şimdiye kadar organizeli işler hiç olmamıştı. Mesela 24 saat önce birini müsteşar yapıyorsunuz, 24 saat yani 20 değil, sonra onu bakan yapıyorsunuz. Bunu milletin takdirine bırakıyorum. Bakıyorum, Saray Kabinesi dememin sebebi, TÜRGEV yöneticilerinin olması. Sayın Davutoğlu burada yine etkisiz eleman olarak görünüyor.” diye konuştu.

“CHP OLARAK BUNA İZİN VERMEYİZ”

Gürsel Tekin, muhalif medyaya operasyon iddiaları ile ilgili, medyaya baskının yeni olmadığını hatırlatarak, 17/25 Aralık sürecinde bir başörtülü gazetecinin, “Başım kapalı ama gözüm kapalı değil” dediği için işinden atıldığını ancak başörtüsünü siyaset malzemesi yapanların buna sahip çıkmadığını kaydetti. Tekin, şunları dile getirdi: “Türkiye’de olup bitenlerle ilgili dünyanın gelişmiş ülkelerinin rahatsızlıkları olduğunu biliyoruz. Dikkat ederseniz, sayın Erdoğan’ın muhtarlar şurasından sonra konuşması, kendi medyasında bile bunu kullanmaz oldular. Bunun sebebi de mutlaka G20 toplantısıdır. Böyle bir olay olursa, kulislere yansıyan Türkiye’ye gelmeyecekleri ile ilgilidir. Bundan dolayı hükümet kendisine çekidüzen verdi. Çok kolay değildir. O zaman şöyle yapsınlar, CHP’yi, MHP’yi, HDP’yi de basını da kapatsınlar, oh ne güzel otomotikmen oldun başkan kardeşim. Bunlar saçma sapan şeyler. CHP olarak biz bunlara izin vermeyiz.”

“TÜRKİYE SAHİPSİZ DEĞİL, BUNA KİMSE İZİN VERMEZ”

“Bunu söyledim diye kirli medyanın saldırısının ne olacağını biliyorum, onun altını çizerek söyleyeyim” diyen Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben İzmir’de, özellikle kirli medyanın tamamının CHP iktidarında hukuken soruşturulması gerekir dedim. Aynı cümleleri tekrarlıyorum. Medya patronları dahil olmak üzere hukuk önünde hesap vermeli. Yani her gün gazetelerde insanlara iftira atacaksınız, onuru ile oynayacaksınız. Böyle bir şey yok. Bütün medya zaten zincirlenmiş. Arada bir iki gazete var ‘ya dünyaya da ayıptır, muhalefetten de bir şeyler yazalım’ diyenlere de mi tahammül göstermeyeceksiniz. Buna kimse izin vermez. Bu Türkiye sahipsiz değildir. Türkiye’nin sahipleri var merak etmeyin. Hiçbirine el koyamazlar. Bunu yapmaları için önce CHP’ye kilit vurmaları lazım.”

“GÜNEYDOĞU’NUN BAZI İLLERİNDE SIKI YÖNETİM VAR”

CHP’nin barış için Güneydoğu’da girişimlerde bulunup bulunmadığı yönündeki soruya ise Tekin, şu karşılığı verdi: “Bir kısım arkadaşlar uzayda yaşıyor, gazeteci olsa da uzayda yaşıyor. Biz şuanda Uludere, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Mardin, Yüksekova’da şuan 30 vekilimiz var. O coğrafyada ve Türkiye coğrafyasını şuanda dolaşan tek siyasi parti biziz. Baştan itibaren Diyarbakır’a gittik, sivil toplum örgütleri ile konuştuk, raporlaştırdık. Bölgede sıkı yönetim var. Daha dün ‘Sivas’ın ötesine geçemiyorlar’ diyen zatı muhtereme sesleniyorum, bırakın Sivas’ın ötesini, Ankara’nın sokaklarında dolaşamıyorlar. Elimizden gelen çabayı biz sarf ediyoruz. Şuanda Güneydoğu illerinin önemli bir kısmında sıkı yönetim, bir kısmında da üzülerek söylüyorum bir Vietnam var.”

“SADECE 4 BAKAN DEĞİL, BAKANA BAKANLAR DA VAR”

Tekin, bir gazetecinin, “Yolsuzlukla adı geçen 4 bakan ile ilgili girişimleriniz olacak mı?” şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi: “Tabi ki girişimlerimiz var. Sadece 4 bakanla ilgili değil, bakana bakanlar da var. Bu bakan sayısının daha fazla olduğunu, biliyorsunuz 25’inden sonra yapılması gereken operasyonlar yapılamadı. Birkaç bakana ulaşılamadı. Hatta birkaç bakanın yan kolları suçüstü edildi. Sonra polis, savcı, hakim hepsi paketlenince onlar kaldı. O dosyalar biz de mevcut. CHP, yetimin hakkını yiyen kim varsa eğer ondan hesap sormazsa 77 milyon yurttaşımızın günahı boynumuzda olsun.”