CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, TBMM Başkanlığı'na yazılı bir soru önergesi vererek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 'Böcek davası'nı sordu. Tekin, Böcek davasında ifade veren sanık polis memuru Ahmet Türel’in ifadesine dayanarak, "Türel'in Libya Devlet Başkanı ile görüştüğü iddiası doğru mudur? Doğru ise hangi gerekçelerle görüşmeye gönderilmiştir?" sorusunu yöneltti.

Gürsel Tekin, verdiği yazılı soru önergesinde şu ifadeleri kullandı: "Kamuoyunda 'Böcek davası' olarak bilenen ve geçtiğimiz günlerde ikinci duruşması görülen davada sanık polislerden Ahmet Türel’in 'Bizim Başbakanı dinleme ihtiyacımız yoktu. Her sırrına vakıftık. Başbakan bizi 7 -8 kez Libya’ya, Kaddafi’ye gönderdi. Başka devlet başkanları ile de görüşmeye de gittim' şeklindeki açıklamaları üzerinde ciddiyetle durulması ve sorgulanması gereken ifadeler içermektedir. Bu bağlamda aşağıdaki sorularımın cevaplanması büyük önem taşımaktadır:
1. Sanık Polis Memuru Ahmet Türel’in ifadesinde belirttiği gibi Libya Devlet Başkanı ile görüştüğü iddiası doğru mudur? Doğru ise hangi gerekçelerle görüşmeye gönderilmiştir?
2. Bu ‘ziyaretler’ esnasında hangi konular görüşülmüştür?
3. Bu ‘ziyaretlerde’ neler talep edilmiş, karşılığında neler vaat edilmiştir?
4. Tekrar eden bu ‘ziyaretler’ dönemin dışişleri bakanı olarak bilginiz dâhilinde mi gerçekleştirilmiştir?
5. Türel’in ifadesinde yer alan diğer devlet başkanları kimdir?
6. Diplomasi tarihinde koruma polislerinin devlet başkanlarını ziyaretle görevlendirilmesinin başka bir örneği var mıdır?"