CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, dün gece TBMM Genel Kurulu'ndaki oylananların 4 eski bakan değil, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisi olduğunu söyledi.
Halk TV’de katıldığı bir programda konuşan Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 gün önce AK Partili milletvekillerini, grup başkanvekillerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplayıp çok net bir şekilde bu “Egemen’in oylanması ya da Ahmet’in, Mehmet’in oylaması değildir, benim oylanmamdır” tavrı konulduğuna işaret ederek, “Herkes tavır koymalı denilmiştir. Buna rağmen, yani Erdoğan’ın oylanmasına rağmen AKP’de 50 fire çok önemlidir, çok manidardır.” dedi.

Tekin sözlerini, “Sadece bu dosyaları, bu yolsuzlukları, 17 Aralık – 25 Aralık’ı değil, AKP’nin gidişatına da ‘dur’ diyebilecek 50 kişinin iradesidir burada ortaya çıkan.” vurgusu ile sürdürdü.

AK Parti grubunda 314 milletvekilinin asgari 300’ünün yolsuzluğun net olduğuna inanmış vaziyette olduğunu belirten Gürsel Tekin, “Hiç kimse inkar etmiyor bunu. Hayır biz çalmadık, çırpmadık, yolsuzluk yapmadık demiyorlar. Bir tek argümanları var paralel yapı. Paralel yapı, darbe. İyi kardeşim tamam bir an sizin dediklerinizi doğru varsayalım, paralel yapı size tuzak kurdu onu da doğru varsayalım. İyi de bu para kasaları ne oldu? Kolunuza kim saati taktı kardeşim? Kupon arsaları kim size tahsis etti?” diye sordu.

CHP'li Tekin, “Sararan armut dalda durmaz” deyimini hatırlatarak, yolsuzluğa bulaşmış bir iktidarın ayakta durmasının artık mümkün olmadığını, çürümenin başladığını, önümüzdeki günlerde daha farklı sürprizler de beklediğini ifade etti.