Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrası internete yansıyan ses kayıtlarının incelenmesiyle ilgili AK Parti avukatlarının red talebine değindi. Tekin, "Yani kamuoyunun kafasını karıştırıp yeni algı yaratarak ‘efendim bunlar düzmeceydi kumpastı’ falan, bunların hiçbirine kimse inanmasın. Bakın, Sayın Genel Başkanımıza defalarca davalar açıldı ama bir davayı açamadılar, neydi biliyor musunuz? Hırsız dediği için. Hırsıza hırsız denilir." dedi.

Gürsel Tekin ve bir grup partili, CHP'nin İstanbul'da Halıcıoğlu seçim bürosu açılışına katıldı. Halıcıoğlu’nda esnafı ziyaret eden Gürsel Tekin’e vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Açılışın ardından Cihan Haber Ajansı’na konuşan Gürsel Tekin, yolsuzlukların hesabını sormanın boyunlarının borcu olacağını söyledi. Tekin, şunları söyledi: "Görünen köy kılavuz istemiyor, bu kadar somut bu kadar net tapelerle ilgili en ufak bir itiraz söz konusu değildir. Yani kamuoyunun kafasını karıştırıp yeni algı yaratarak ‘efendim bunlar düzmeceydi kumpastı’ falan, bunların hiçbirine kimse inanmasın. Kamuoyuna yansıyan tapelerin yüzde otuzu yansıdı, yüzde yetmişi daha halen yansımış değil, bunu herkesin bilmesi lazım. Yani şunu herkesin bilmesi lazım; CHP olarak biz bunu inanarak söylüyoruz; dedik ki bize, hani bizim kurumlarımıza güvenmeyebilirsiniz, uluslararası bir kuruma inceletelim yani dünyanın saygın kurumlarına inceletelim, eğer gerçekten sizin iddia ettiğiniz gibi buralarda oynama varsa biz de hesap soralım, buna da gelmediler. Çünkü o kadar bariz ki hırsızlık, yolsuzluk bunu kapatmaları mümkün değil. Sadece 17-25 Aralık değil ayrıca Deniz Feneri'nin de hesabı sorulacaktır. Bunları kapatmak mümkün değildir. Devletin hafızasına giren hiçbir şeyi silemezsiniz. Dönemsel olarak gelirsiniz, ceberrutluk yaparsınız ama bunları silmeniz mümkün değil. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim şeref ve namus borcumuz olacak, 77 milyonun yetimin hakkını diyenlerden hesap sormak bizim boynumuzun borcu olacak. Bugün kapatabilirsiniz, bunlar geçici kapamalardır. Bakın, Sayın Genel Başkanımıza defalarca davalar açıldı ama bir davayı açamadılar, neydi biliyor musunuz? Hırsız dediği için. Hırsıza hırsız denilir.

Son dönemlerde dünyanın bütün ülkeleriyle komşularımızın tamamıyla maalesef husumetli hale geldik ve her şeyi sıfırladık. Evet yolsuzluğu sıfırlayacağız, işsizliği sıfırlayacağız ve yanıbaşımızdaki komşularımızla ilişkilerimizi yeniden inşa edeceğiz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıyla. Geçmiş dönemlerde farklı siyasi partilere oy vermiş olabilirsiniz. Ama 17 ve 25 Aralık'ı unutmayın, Deniz Feneri'ni asla unutmayın. Deniz Feneri'nin, 17-25 Aralık'ın Türkiye’de yaratmış olduğu tahribatı çok iyi biliyorsunuz. Maalesef üzülerek söylüyorum, bir ülke düşünün, yolsuzlukların hesabını soranlar hesap verir hale geldi. 17-25 Aralık'taki süreç, Beyoğlu ismi ne kadar gerçekse 17-25 Aralık'taki yolsuzluklar, hırsızlıklar da o kadar gerçek." Partililerle bir süre sohbet eden Gürsel Tekin, bölgeden ayrıldı.