Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, iktidar partisinin ülkeyi yönetemez durumda olduğunu söyledi.

Partisinin Malatya merkez Çavuşoğlu ve Kemal Özalper'deki mahalle toplantılarına katılan Tekin, "Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy isteyin ki, Türkiye'nin iç ve dış barışını sağlayalım. Çok ciddi tehlikelerle karşı karşıyayız. İç politikada birbirimize söyleyeceğimiz şeylerin hepsinin telafisi mümkündür. Bunlar tolere edilebilir. Hepimiz birbirimizi tanırız. Ama dış politikayla ilgili yapacağınız her cümlenin Türkiye'nin bir ülkenin başını belaya sokacağını hiç unutmamalıyız. Gerçekten şu anda çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız." diye konuştu.

İktidar partisinin ülkeyi yönetemez durumda olduğunu iddia eden CHP Genel Sekreteri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu hükümet, bu iktidar ülkeyi yönetemez durumda. Şunu altını çizerek söylüyorum; ne kadar oy alırlarsa alsınlar, Türkiye'yi yönetme şansları maalesef ki bitmiş. Eğer bu ülkeyi sevenler, bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, kardeşliğini düşünenler varsa Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermek zorundalar. Aksi taktirde telafisi mümkün olmayan sorunlarla karşı karşıya kalırız."

"TRT NEDEN YOK?"

CHP Genel Sekreteri, konuşmasına devam ederken, vatandaşlara 'TRT var mı?' diye sordu. Vatandaşlardan 'TRT yok' cevabını alan Tekin, 'Allah aşkına neden TRT yok?' diye sorarak, "78 milyon yurttaşımızın ödediği vergilerle yayın yapacaksınız, bu kadar vicdansız davranacaksınız. İnşallah 1 Kasım'dan sonra bunun hesabını ödeyeceksiniz. Merak etmeyin." diye konuştu.

"İNTİHARI GÖZE ALAMADI"

Koalisyon görüşmeleri sürecine de değinen Gürsel Tekin, şunları kaydetti: "Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'yi seven bir siyasi parti olarak Türkiye'nin sahipsiz kalmaması için, bu yangınlardan kurtulması için AKP ile koalisyon yapmaya hazırdı. Davutoğlu televizyonlarda, 'Hükümet kurmaktan kaçtılar' diyor. Genel başkanımız, Davutoğlu'na, 'Türkiye'nin barış meselesi var. Dış politika çürümüş, yeniden ele alacağız. Ekonomik sorun var. İşçi, emekli, taşeron benim birinci önceliklerim. Çürümüş eğitim sistemini yeniden ele alacağız. Uzun vadeli yeni bir anayasa ve evrensel kurallara oturmuş bir hukuk sistemi yapacağız. Var mısın?' dedi. Davutoğlu da, 'Varım' dedi. 'Varım' deyince, komisyonlar çalışmaya başladı. Komisyonlar çalışmaya başlarken, saraydaki sesler, saraya yakın gazeteler, 'aman ha CHP ile olmaz' dediler. Bütün bunlara rağmen temkinli davrandık. Nihayet saraydaki dayanamadı ve Davutoğlu'na 'CHP ile koalisyon intihar olur' dedi. Davutoğlu da intiharı göze alamadı koalisyon hükümeti kurulamadı."

"İRADE CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NDE VAR"

Ülkenin geleceği açısından 1 Kasım'da yapılacak olan seçimin büyük önem taşıdığını kaydeden Tekin, "Para sorunu yok, irade sorunu var. İrade Cumhuriyet Halk Partisi'nde var. Sadece ve sadece bizim sizden arzumuz sandık başına gitmeyenler varsa, komşunuz, yakınınız kim varsa 1 Kasım günü elinden tutup, sandığa götüreceksiniz. Sandığa götürürken sadece CHP'yi iktidar etmek için götürmüyorsunuz, bir ülkenin geleceğini kurtaracaksınız. Bir ülkenin geleceğini kurtarmanın yolu sizin elinizdedir. İnşallah bu anlayışla davranacağınızı biliyorum." dedi.

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ ENSENİZDE OLACAK"

Digiturk'ün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği üzerine bazı kanalları yayın ağından kaldırmasını sert bir dille eleştiren Gürsel Tekin, sözlerini şöyle tamamladı: "Yasaksız bir Türkiye'den televizyon kablolarını kesebilecek duruma geldiler. Şu rezalete bakın. Böyle bir iktidar dayanabilir mi? Böyle bir iktidar sürdürülebilir mi? Devletin, milletin malıyla olan Digiturk'ü, 18 ay AKP'nin arka bahçesi gibi çalıştırdılar sonra ahbap çavuş ilişkileriyle bir Katarlıya verdiler. Şimdi Katarlıya da diyorlar ki, 'bize muhalif olanların, CHP'yi, CHP'nin dışındaki siyasi partileri kendilerini ifade edebilecek kanalların kablolarını kesin.' Valla neyi keserseniz kesin Davutoğlu kurtuluşunuz yok. Cumhuriyet Halk Partisi ensenizde olacak."