CHP'nin seçim bildirgesindeki ekonomik paketin kaynağı hakkında açıklamalarda bulunan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Para da var pul da var. Sadece hırsızları aradan kaldıracağız. 77 milyon huzur içinde yaşayacak." dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partisinin Çorum’daki aday tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda partililere seslenen Tekin, CHP olarak uzun çalışmaların ardından seçim programını açıkladıklarını söyledi. Programı açıkladıktan sonra 'nereden bulacaksınız?' diye iktidarın eleştirilerine maruz kaldıklarını ifade eden Tekin, ekonomik paketin kaynağını açıkladı. CHP’nin paketindeki kaynağın 50 milyar lira olduğunu hatırlatan Tekin, "Bunlar 50 milyarı nereden bulacaksınız diye tantana ediyorlar. Sadece kamuya ait, millete ait, sattıkları, peşkeş çektikleri arsaların miktarı 10 milyar dolar. Sözde inanç din iman için gibi kurulan vakıflara aktarılan arazilerin miktarı 3.5 milyar dolardır. İşte Cumhurbaşkanı İstanbul’daki rant ile ilgili açıklama yaptı. Biz de kendimize vazife edindik. Kim bu rantçılar diye ortaya döktük. 2011’de söylemiştim. TBMM’de İstanbul’un rant haritasını ortaya koymuştum. Cami ve mezar yerleri dahil olmak üzere her yeri ranta çevirdiler, rezidans ve AVM yaptılar. Buradaki miktar 100 milyar dolar. 100 milyar dolardan bahsediyoruz. Bu rantçılar kimdir? Bir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, iki TOKİ, üç İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dört beton lobisi, beş imar çetesi, altı çocuklarınız, damatlarınız… Adres mi arıyorsunuz alın size adresler." diye konuştu.

'AKP’NİN 2002 PROGRAMI YALAN OLDU'

AK Parti’nin 2002 yılında hazırladığı programı 'Allah için, elle tutulur bir program' diye değerlendiren Tekin, şunları söyledi: "İlk işimiz yolsuzluğu bitireceğiz dediler. Hepimiz alkışladık. Yolsuzluğu bitirdikten sonra yoksulluğu bitireceğiz dediler, ne güzel dedik. Üçüncü olarak yasaksız bir Türkiye dediler. Bu üç şeyi kendileri söylediler. Allah’tan matbaaya götürürken düşmemiş bunlar. O sayfalar duruyor. Ne dediyseler yalan çıktı. Yolsuzluk bitti mi? Dünya son 1 yılda Türkiye’deki yolsuzlukları konuşuyor. Vatandaşları yoksulluğa batırdılar. Yasağı hiç konuşmaya gerek yok. Gölgelerinden korkar hale gelmişler."

'DENİZ FENERİ’Nİ BİZ UNUTSAK DA ALMANLAR UNUTMUYOR'

Konuşmasında Almanya’daki Deniz Feneri e.V. davasına da değinen Gürsel Tekin, Deniz Feneri davasının unutulmadığını belirtti. "Biz unutsak da Almanlar unutmuyor, buna emin olabilirsiniz" diyen Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Son 100 yılın soygununu yaptılar. Oradaki insanların alın terini toplayarak dolandırdılar. O topladıkları paraları Türkiye’ye getirmek için ne yazık ki yine kendi çocuklarını kullandılar. Mafya örgütlerinin yapmadığını yaptılar. Yasa dışı örgütlerin başında olan insanlar hep bu pis işlerden çocuklarını uzak tutmuşlar. Ama bunlar kurye olarak hep kendi çocuklarını kullanmışlar."

77 milyon yurttaşın vergi ödediğini ifade eden Tekin, bu kaynağı 77 milyona eşit dağıtmak istediklerini söyledi. İktidar mensuplarının 'vaatleriniz için kaynağı nereden bulacaksınız?' sorusuna Tekin, "Para da var pul da var. Sadece hırsızları aradan kaldıracağız. 77 milyon huzur içinde yaşayacak." sözleriyle cevap verdi.