Gürsel Tekin, "Siyasette vazgeçilmez kural CHP'liliktir. CHP'nin adayları yüzde 85 millet iradesiyle geldi. Yüzde 15 genel merkezde belirlendi. CHP listesinde istifa eden yok. İktidar partisinde çok sayıda çekilmeler olduğu söyleniyor." dedi.

CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Meclis'te lojistik bölümünden mezun olan öğrencilerle birlikte basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin en temel sorunlarından bir tanesinin işsizlik olduğunu dile getiren Tekin, lojistik bölümünden mezun olup iş bulamayanların sorunlarını ifade etti. "KPSS, kepaze sistemine dönüştü. Net bir şekilde bunu siz de görebiliyorsunuz." diyen Tekin, bir babanın devlet memuru olduğu için toplantıya katılamadığını ve bunun yeni Türkiye olduğunu ifade etti.

CHP'den milletvekili adayı olamayanlara ilişkin bir soruya Tekin, "Son derece doğaldır ama siyasette vazgeçilmez kural CHP'liliktir. Vekillik vazgeçilmez bir şey değildi. CHP'nin adayları yüzde 85 millet iradesiyle geldi. Yüzde 15 genel merkezde belirlendi. Sayı sınırlı olunca maalesef bu sorunlar yaşandı. CHP listesinde istifa eden yok ama iktidar partisinde çok sayıda çekilmeler olduğu söyleniyor." karşılığını verdi.

Ekmelettin İhsanoğlu'nun adaylığıyla ilgili ise Tekin, "Hayırlı olsun diyorum. Çok değerli isim, Parlamento'da faydalı olacağına inanıyorum." diye konuştu. Berat Albayrak'ın adaylığı ve akraba olanların aday gösterilmemesiyle ilgili de Tekin, "Öyle bir prensip yok. Damatlarda birinci derece akrabadır. Daha önce AKP'de damat olmak büyük bir şanstır demiştim. Görüyorum ki çocuklar o şanslarını kullanıyorlar, siyasette de kullanıyorlar." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin vekil listesiyle ilgili Tekin, "Daha çok yeni. Kulislerde konuşulan elbette saray ağırlıklı. Başbakan'ın 4 -5 ilde küçük illerde ağırlığı var. Çoğunlukta saray ağırlığı var. Bizde çoğunluğu millet iradesiyle belirlendi." dedi. AK Parti'nin aday belirlemesinde devletin kurumlarının da kullanıldığını dile getiren Tekin, bu kurumun MİT olup olmadığının sorulması üzerine "Onu da siz bulun; kimi kasdetiyorum. Devletin kurumlarının kullanılması çok vahimdir. Partiler bu hastalıklardan kurtulmalı. Ön seçimi yasal zorunlulk haline getireceğiz." diye konuştu.

CHP listesinin sorunları yüklenecek, ciddi bakanlar kurulu oluşturacak bir liste olduğunu ifade eden Tekin, "Uzmanlarımız var, ciddi bir liste. genç dinamik bir kadro. Liste anlamında bir numaraya CHP'yi koyarım." ifadelerini kullandı. Tekin, "Aklımda bir bakanlık var; tabi sayın genel başkan nasıl uygun görürse. Garip gurabanın hakkını sormak istiyorum. O bakanlığın da kim olduğunu siz biliyorsunuz." dedi.