Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, PKK’nın üst düzey sorumlularından ‘Bahoz Erdal’ lakaplı Fehman Hüseyin hakkında 6 ay önce de öldü haberlerinin çıktığını söyledi.
Eskişehir’e bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere gelen Gürsel Tekin, öncelikle CHP Eskişehir İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyareti sırasında konuşan Tekin, bir basın mensubunun sorusu üzerine Bahoz Erdal’ın öldürüldüğüne yönelik çıkan haberlere değindi.
Ölümle ilgili aynı haberleri 6 ay önce de okuduklarını ifade eden Tekin, “Suriye’de böyle bir olayın gerçekleştiğini iddia ediyorlar. Bizim Milli İstihbarat Teşkilatımız (MİT) ve Genelkurmay Başkanlığımızdan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Olayla ilgili takipteyiz. Bu konuda iktidar muhalefete bilgi vermediği için biz ancak ne kadar doğru olup olmadığını bilmeden gazete sayfalarından okuyoruz” dedi.
Son günlerde yaşanan mültecilere yönelik saldırılar hakkında da konuşan Tekin, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Bu olaylar son derece doğal. Sadece Beyşehir’de değil, Gaziantep, Kilis, Adana ve Hatay’da çok ciddi sosyal sorunlar yaşanıyor. Şanlıurfa’da benim de canlı olarak tanık olduğum ciddi sorunlar yaşanıyor. Bu durum kendiliğinden oluşmuş bir şey değil. Önce yurtsuz bırakıyorsunuz, sonra yurt arıyorsunuz. Kim yurtsuz bıraktı ilk önce bunun hesabını soracağız. Ülkemizde ne kadar Suriyeli olduğunu kim biliyor. Dün Almanya’da ne kadar mülteci olduğunu açıklıyor. Bizim Türk yetkililerini soruyorsunuz, gayri ciddi. Bu kadar gayri ciddilik olur mu? Bunlar insan. Bu insanların bedeni üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorsunuz. Ramazan ayının ortasında Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Kamyonlara doldurur, kapınıza dayarım’ diyor. Biz bu cümleyi kullansak kıyamet kopardı.”