Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Başkanlar Kurulu, ne hükümetin, ne de PKK’nın barış ve çözüm konusunda samimi olmadığı yönünde bir kanaate sahip olduklarını, barış ve çözümün siyasal hesaplara heba edildiği inancını taşıdıklarını açıkladı.

Ankara’da toplanan Hak ve Özgürlükler Partisi Başkanlık Kurulu görüş ve temennilerine ilişkin sonuç bildirisini paylaştı. AK Parti iktidarının hem içte, hem dışta, savaşın girdabına girdiğini, giderek daha çok kan ve acı üretmeye zemin yaratmaya hizmet edecek yönelimlere giriştiğine vurgu yapılarak, “Hükümetin savaş naraları atması, sert ırkçı söylemlerle mevcut atmosferi daha çok zehirleyecek ve ortamı gerecek tutum ve davranışlardan uzak durması gerektiği kanısındayız. Hükümet bu tutumundan vaz geçmeli ve demokrasi ve hukuktan ayrılmamalıdır. Buna karşılık, PKK derhal silah bırakmalıdır. Silahlar susmadan, barış kalıcı hale gelmez, silahlı mücadele ve şiddet hem Kürt halkının hem de Türk halkının geleceğini karartmaktadır ve her iki halkın da çıkarı siyasetin ve yaşamın normalleşmesinde, silahların ebediyen gömülmesinden geçmektedir. Artık yeter! Elinizi tetikten çekin.” düşüncesi aktarıldı.

“SAMİMİ ADIMLAR ATILMALI”

“Savaş, bombalar, ölümler, kan ve gözyaşı; sorunların çözümünü için gerekli yol değildir. Tersine bu yol sorunları daha da büyüterek onarılması olanaksız sonuçlar doğurur.” denilen bildirinin sonunda barış ve çatışmasızlık ortamının yeniden kurulması ve diyalogların yeniden başlatılması için; hükümetin bir an önce operasyonları durdurması, PKK’nın da silahlı mücadeleyi terk etme konusunda samimi adımlar atması çağrısında bulundu.