Eski milli futbolcu ve Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, ülkede bir baskı ortamı olduğunu belirterek, geçmişte başarılar yaşadığı arkadaşlarının kendisiyle görüşmemeleri için tehdit edildiğini söyledi.

Hakan Şükür, Ankara’da İpek Üniversitesi’nde düzenlenen söyleyişe katıldı. Konferans salonunda düzenlenen söyleşinin öncesinde Hakan Şükür’ün başarılarla dolu futbol hayatını anlatan bir video izletildi. Başarılarla dolu futbol hayatını anlatan Şükür, siyasete nasıl atıldığını ve burada yaşadığı serüveni öğrencilerle paylaştı.

Ülkede bir baskı ortamı olduğuna işaret eden Şükür, arkadaşlarının kendisiyle görüşmemeleri üzerine tehdit edildiklerini söyledi. Şükür, ‘’Ülkenin içinde düştüğü durum kutuplaşma, mezhepçilik, ayrışma sıkışan insanların refleks olarak bir başka kişiden intikamını alma duygusu bize de yansıdı. Bu zorlukları yaşıyoruz televizyonlara çıkamıyoruz. Böyle değerli davetler aldığımız zaman kendimizi ifade ediyoruz. Açıkçası böyle bir baskı ortamı var. O günlerde başarılar yaşadığım arkadaşlarım tehdit ediliyorlar benimle görüşmemeleri üzerine ‘onunla görüşürseniz bakın başınız belaya girer yarın bir şey olur’ gibi. Böyle bir ortam kimsenin hayal edemeyeceği bir ortam maalesef ülkemiz bugün bunları yaşıyor. Çocuklarım benden daha zor günler yaşıyor. Benim çocuklarım olmanın bedelini sosyal yaşamda yaşıyorlar. Bizi yönetenler bunu çok hesap edemiyorlar ama benim kızım yaklaşık 1 ay okula gitmedi. Arkadaşları başka başka şeyler söylüyorlar. Başka bir partinin mensubu evde konuşuyor ki, onun oğluna kızına şunu şunu söyle diye.. ben buna katlanıyorum artık, alıştım. Futbolda beni bu konuda Allah beni hazırladı, diyorum. Türk medyasının hiçbirine kendimi anlatamadım.’’ ifadelerini kullandı.

Söyleşinin ardından öğrenciler Şükür’e futbol hayatı ve siyasi kariyeri hakkında sorular yönetti. Çok sayıda soruyu cevaplandıran Şükür, programın sonunda İpek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan tarafından üniversitenin tasarladığı isminin yazılı olduğu forma hediye edildi.