Eski milli futbolcu ve Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, 7 Haziran seçimleri için neden aday olduğunu anlattı. Aday olup olmama konusunu günlerce düşündüğünü kaydeden Şükür, "Artık vazgeçtikçe kaybedeceğimiz bir sürece giriyoruz. Bu yüzden vazgeçmemek gerek." dedi. Şükür, bu saatten sonra ifade özgürlüğü için savaşmaktan kaçınmanın ülke ve demokrasiye ihanet olacağını vurguladı.

İstanbul 3. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı olan Hakan Şükür, "Taşın altına elini sokmak artık bu ülkenin evlatlarına düşen önemli bir görev diye düşünüyorum. Yolsuzluğa bulaşıp halkın hakkını gasp edenlere karşı durmak her vatandaşın görevi." ifadelerini kullandı. Twitter hesabından neden yeniden aday olduğuna dair değerlendirmede bulunan Şükür, "Açıkçası yeniden milletvekili adayı olup olmamam konusunu günlerce düşündüm. Geldiğim nokta, yalnızca siyasete devam edip etmeme meselesinin olmadığıydı. Ülkenin son kalelerini de düşürme girişimlerinin artık önünde durmanın gerekliliği zihnimi kurcalıyordu. Bireysel anlamda 'bir Hakan Şükür ne yapabilir’den ziyade ateşe su taşıyan karınca olmak bile önemliydi bugünlerde." ifadelerini kullandı.

'HALKIN HAKKINI GASP EDENLERE KARŞI DURMAK HER VATANDAŞIN GÖREVİDİR'

İnadına 'özgür halk için buradayız' denmesi gerektiğini kaydeden Hakan Şükür, "Hem de Anayasa'ya yemin edip, Anayasa'yı rafa kaldırıp; parçalayanlar, yok sayanlara rağmen. Artık vazgeçtikçe kaybedeceğimiz bir sürece giriyoruz. Bu yüzden vazgeçmemek gerek. Bu yüzden inadına; ‘özgür halk için buradayız’ demek gerek. Öyle ki taşın altına elini sokmak artık bu ülkenin evlatlarına düşen önemli bir görev diye düşünüyorum. Çünkü unutmamalı; şeffaf olmayıp her şeyin üstünü örten, yolsuzluğa bulaşıp halkın hakkını gasp edenlere karşı durmak her vatandaşın görevi." ifadelerini kullandı.

'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN SAVAŞMAKTAN KAÇINMAK DEMOKRASİYE İHANETTİR'

İfade özgürlüğü için savaşmaktan kaçınmanın ülkeye ve demokrasiye ihanet olduğunu vurgulayan Hakan Şükür, "Ayrıca hangi fikirden, inançtan olursa olsun bu saatten sonra ifade özgürlüğü için savaşmaktan kaçınmak ülkeye, demokrasiye ihanettir. Ay yıldızlı takımda ter dökmenin şerefini, milletime hizmetkâr olup siyaset aracılığıyla sürdürmenin bir gereklilik olduğunu düşünüyorum." dedi.

'ALLAH, ÜLKEME HİZMETKÂR OLMAKTAN SON NEFESİME KADAR BENİ AYIRMASIN'

Son olarak bir duasını paylaşan Şükür, "Duam o ki Allah ülkeme, milletime hizmetkâr olmaktan son nefesime kadar beni ayırmasın." dedi.