Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Özgecan Aslan cinayetinden sonra yapılan konuşmaların çoğunun popülist bir yaklaşımla yapıldığını söyledi. Şükür, "Fikirleri öyle olmasa da kendilerini onlara (Özgecan’ın ailesine) şirin göstermek için yaptıkları konuşmalar daha acı. Herkes, bir şeyden bir şey çıkarma derdinde." dedi.

Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, TBMM’de katıldığı STV Haber kanalındaki canlı yayında Özgecan Aslan cinayetini değerlendirdi. Şükür, Özgecan olayından söz ederken hastalıklı beyinlerin kadınların giydiği kıyafetler üzerinden olaya baktıklarını, Hz. Yusuf ölçüsünde bir iffetle bakamadıklarının altını çizdi. Özgecan olayından duyduğu derin acıyı ifade ettikten sonra Hakan Şükür, "Maalesef bunu siyasi bir malzeme haline getiren, dini bir tema olarak kullanmak isteyen ya da tek taraflı bakan bir zihniyetler silsilesi ile karşı karşıyayız. Bu, çok üzücü. Çok farklı şeyler de konuşuluyor ve maalesef bunların birçoğu popülist yaklaşımlar. Siyasete malzeme arayışları." diye konuştu.

'HERKES BİR ŞEYDEN BİR ŞEYLER ÇIKARMA DERDİNDE'

Bir şeylerden faydalanma çabası içinde olmadan sonuca götürücü bir yaklaşım içinde olunması gerektiğini kaydeden Hakan Şükür, geçmişte gerekli bazı önlemlerin alınmış olması durumunda Özgecan’ın belki bugün hayatta olacağını ifade etti.

Şükür, "Fikirleri öyle olmasa da kendilerini onlara (Özgecan’ın ailesine) şirin göstermek için yaptıkları konuşmalar daha acı. İnsan kişiliğinin ötesinde hareket etmemeli. Yaşanan olayların acısı kelimelerle ifade edilemez ama arkasından gelen konuşmalar ülkemiz gibi Müslüman bir coğrafyada hangi dine ait olursa olsun insani tavırlar kokması gereken bir hareket biçimi olması gerekiyor. Eleştirirken bile bir bütün olamıyoruz. Herkes, bir şeyden bir şey çıkarma derdinde. Bunlar çok üzücü." şeklinde konuştu.