MHP Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, AK Parti iktidarı döneminde devletin önemli dairelerinin tahrip edildiğini belirterek,"Bunların başında üniversiteler geliyor. Üniversitelerde hocalar konuşamıyor. Bakın yasa çıkardılar. Kanun çıkardılar. Üniversitelerde herkes 'kendi branşı dışında konuşma yapamaz' deniliyor. Bilim adamları herhangi bir siyasi meseleyi konuşamazlar. Üniversitelerimiz tahrip edildi.” dedi.

Türkiye’de her şeyin yabancılaştırıldığını kaydeden Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, AK Parti iktidarı döneminde yapılanları şöyle sıraladı; “Milli sermayeyi özelleştirme adına yabancılaştırılıyor. Bütün fabrikalar yabancılara satıldı. Bankaların çoğunluğu Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası dışındakiler yabancılara satıldı. Onun dışında bütün fabrikalar elden çıkarıldı. Sonra bütün devletin önemli daireleri tahrip edildi. Bunların başında üniversiteler geliyor. Üniversitelerde hocalar konuşamıyor. Bakın yasa çıkardılar. Kanun çıkardılar. Üniversitelerde herkes kendi branşı dışında konuşma yapamaz deniliyor. Bilim adamları herhangi bir siyasi meseleyi konuşamazlar. Üniversitelerimiz tahrip edildi.”

"İLKER BAŞBUĞ TERÖRİST İSE SİZDE YARGILANMANIZ GEREKİR"

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, ordunun tahrip edildiğini ve şimdi iç güvenlik yasa paketiyle sıranın jandarmaya geldiğini belirtti. Halaçoğlu, 'terörist' diye tutuklanan İlker Başbuğ’un bu iktidar döneminde 5 ayrı göreve getirildiğini belirterek, “İlker Başbuğ terörist ise sizde terörist olarak yargılanmanız gerekir” dedi. Orduya yönelik “Balyoz, Ergenekon dediler. Sonra paralel yapı kumpas düzenledi, dediler” şeklindeki söylemleri hatırlatan Halaçoğlu, iktidara şu suçlamalarda bulundu; “Dünyada herhangi bir ülkesinde var mı? Genelkurmay başkanı diye getirdiğiniz birisini, 'terörist olarak tutuklatan ülke var mıdır. Eğer siz İlker Başbuğ terörist ise siz getirdiniz. Yani İlker Başbuğ 2003 yılından itibaren 5 makama geldi. Kurmay başkanı oldu. 1. Ordu komutanı oldu. Kara Kuvvetleri Komutanı oldu. Genelkurmay Başkanı oldu. 5 göreve geldi, bunların imzası ile. Bir teröristi, siz 700 bin kişilik Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başına nasıl getirirsiniz. Böyle bir şey olamaz. O zaman siz gaflet içindesiniz ve istifa etmelisiniz. Teröristi getirdiğiniz için farkına varmadığınız için. Ama bilerek getirdiyseniz sizde yargılanmalısınız.”

ORDUNUN EN MAHREM YERİNE GİRDİNİZ VE BAĞIRIYORDUNUZ

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, dünyanın hiçbir yerinde olmayacak bir şey yapıldığını belirterek, İlker Başbuğ’un tutuklandığı dönemdeki iktidarın açıklamalarını hatırlatarak, “Olmayacak şey yaptılar. Savcılığını yaptıkları bu işin sonrasında serbest bıraktılar. Sonra dediler ki, kumpas düzenlendi. Ordunun en mahrem yerine girdiniz ve açıkladınız. Rahatlıkla da bağırıyordunuz. Bunu bilmeden yaptığınızı nasıl söyleyebiliriz ki. Bildiğiniz için, yaptığınızı için söylediniz. Şimdi ordudan sonra jandarmada tahrip ediliyor” diye konuştu.

"POLİS TEŞKİLATI, HUKUK, MECLİS, AİLE KURUMUNU TAHRİP ETTİLER"

Polis teşkilatının da tahrip edilen kurumlar arasında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Halaçoğlu, hukuka artık kimsenin güveninin kalmadığına dikkat çekerek, yapılanları şöyle anlattı; “HSYK dediler ve bugün siyaset soktular. Hatta bir teklif getirdiler. HSYK üyelerinin belirlenmesinde siyasi partilere kontenjan verilmesini söylediler. Oysa böyle bir kurum siyasete sokulur mu? Sokulmaz. Çünkü bu siyaset üstündedir. Adil olması için bağımsız olması gerekir. Ama bunu da tahrip etti. Şuan insanlarımızın kaçı hukuka güveniyor. Meclis tahrip edildi. Yasalar nasıl çıkıyor biliyor musunuz? Hükümetten tasarı geliyor, komisyonda AKP’lilerin oyları ile geçiyor. Meclis'te yine öyle. Düzeltmek için 50 kere önerge veriyoruz ama yine olduğu gibi geçiriliyor. 24 saat geçmeden yanlışlık anlaşılıyor ve geri geliyor tekrar çıkartılıyor.”

“Son 10 yılda 7 bin kadının öldürüldüğü cinayetlerinin işlendiğini biliyor musunuz?” diye soran Halaçoğlu, çocuklara cinsel tacizin bile AK Parti iktidarı döneminde arttığını belirterek, “Neden bu insanların döneminde olaylar arttı. Bütün olaylar yüzde bin 700 arttı. Neden ahlaki tahribat var. Hani dindardı bunlar. Hani ellerinde bilgisayar ve Kur’an-ı Kerim ile yetiştirilen gençlik vardı. Bonzai bunların döneminde çıktı. Uyuşturucu bunların döneminde arttı. Niye? Aile içi cinayetler ortaya çıktı. Çünkü ekonomik sıkıntılar başladı bunların döneminde ortaya çıktı” şeklinde konuştu.