CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, Ankara ikinci bölgedeki seçim çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdürürken, 13 yıldır iktidarda olduğunu unutarak istikrar sağlama vaadiyle milletten oy isteyen AKP’ye, “13 yıldır sağlayamadığın istikrarı şimdi mi sağlayacaksın?” sözleriyle yüklendi.

Sitelerde mobilya üretimi sektöründe çalışan işçilerle buluşup onlarla sohbet eden ve sorularını cevaplayan Koç, bugün yaşanan terör ortamının sorumlusunun da yaptıkları uyarılara rağmen milletten gizli saklı iş yapan iktidar temsilcileri olduğunu kaydetti.

'TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ BİR SEÇİMİ DE KALDIRMAZ'

“Keşke haklı çıkmasaydık” diyen Koç, “7 Haziran’da bir karar alındı. Bu milletin kararı idi. Bu karar AKP’nin tek başına iktidarına son verildiği şeklindeydi. Bunun gereğini biz yaptık. Parti görevi anlamında hareket ettik, iyi niyetle elimizden geleni yaptık. Sona da yaklaştık. O süreçte Türkiye farklı mecralara da sürüklendi ve bir hükümet ihtiyacı baştan öngörülenin de üzerine çıktı. Ancak bir kişi, ki kim olduğunu hepiniz biliyorsunuz, ‘intihar mı edeceksin’ deyince olmadı. Ama herkes o süreçte en makul, en tutarlı, en gerçekçi ve ülke için en yararlı tutumu CHP’nin sergilediğini kabul ediyor. Şunu da söyleyeyim ki, Türkiye üçüncü bir seçimi de kaldırmaz, sandıkta bu iktidarı gönderme kararını alın.” düşüncesini paylaştı.

“13 YIL YETMEDİ, ŞİMDİ İSTİKRAR DİYOR”

Şimdi gereksiz bir seçim için ülkenin zamanı ve kaynaklarının heba edildiğini söyleyen Koç, “Bu seçime giderken ne diyorlar, ‘bize oy verin, istikrar gelsin’ Allah izan versin, ne diyelim. 13 yıldır hem de tek başına sağlayamadığın istikrarı şimdi mi sağlayacaksın? Millet buna inanır mı sanıyorsunuz! Geçiniz bunu, bu söylemlere milletin karnı tok.
Biliyorsunuz bunlar farklı farklı isimler vererek bir süreç işlettiler. Biz bunun üzerine çıktık dedik ki, ‘aman ha milletten saklayarak, gizli-saklı pazarlıklarla sakın iş yapmayın. Bunu yaparsanız işin içinden çıkılmaz bir durum ortaya çıkar’ dedik. Aynen de öyle oldu. Keşke haksız çıksaydık, ama haklı çıktık ve iş de buralara kadar geldi.” dedi.

“BU ANLAYIŞ YENİDEN YETKİ ALIRSA TÜRKİYE DAHA ÇOK KARIŞIR”

CHP’li Koç, şimdi de tüm olan bitenden ders almadıklarının, son yaşananlara bakınca her şey apaçık ortada olduğuna işaret ederek, “Ankara Garı patlamasında siyasi sorumluluklarını görmezden geliyorlar. İstihbarat zafiyeti, tedbir açıkları apaçık ortada. Genel Başkanımızın Başbakanı ziyareti sorumluluklarını paylaşma değil, milletin umutsuzluğunu bir nebze olsun giderme mesajıdır. Çünkü buna o günlerde ihtiyaç vardı. Bakın açık söylüyorum; eğer 1 Kasım’da bu anlayış yeniden yetki alırsa bırakın istikrarı Türkiye daha çok karışır.“ uyarısında bulundu.

“KİMSE AĞAÇ KOVUĞUNDA DOĞMADI”

Koç eleştirilerine, “Bizim siyasette temel ilkelerimiz vardır. İnanç işini siyasetin dışında tutarız. Yine biz kimsenin köküne, kökenine karışmayız. Efendim ama ‘o öyle, bu böyle’… Yapmayın bunu; kimse ağaç kovuğunda doğmadı; elbette herkesin bir anne-babası, kökü-kökeni var. Ama siyasette biz buna bakmıyoruz; biz siyasetin kör alanı olarak görüyoruz bunu. Biz eşit yurttaşlık temelinde, eşit hukuk içinde huzurlu biçimde yaşamak istiyoruz. Burada bir sorun varsa, meşru zeminlerde meşru temsilcilerle oturup konuşup çözmeye çalışalım diyoruz.” şeklinde devam etti.