CHP Sözcüsü Haluk Koç, tüm siyasi partilerin hemen hepsinin güç noktalarından gelen talimatlarla adaylarını belirleme yolunu seçerken CHP'nin 85 seçim bölgesinin 55'inde ön seçim yolunu izleyeceğini söyledi. Adaylık başvurularının ise 17 - 24 Şubat tarihleri arasında CHP Genel Merkezi'ne yapılacağını açıkladı.

CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası CHP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, tarihi bir toplantı yaptıklarını ifade etti. "Seçimlere girecek partiler arasında tüzüğünde yaptığı değişiklerle üyelerin katılımıyla ön seçimi uygulama kararını hayata geçireceğimizi söylemiştik." diyen Koç, tüm siyasi partilerin hemen hepsinin güç noktalarından gelen talimatlarla adaylarını belirleyebilme yolunu seçerken CHP'nin 85 seçim bölgesinin 55’inde ön seçim yolunu izleyeceğini açıkladı.

Siyasi Partiler Yasası ve CHP tüzüğünün öngördüğü kontenjan adaylarının da kullanılacağını dile getiren Koç, 1987 ve 1991 genel seçimleri sonrası en geniş oranda ön seçim oranının 2015’te CHP tarafından kullanılacağını belirtti. Demokrasi diye bağıran diğer partilere de örnek teşkil edeceğini anlatan Koç, "Partisinin kongresinde laf olsun torba dolsun tarzında konuşmalarına devam eden bir başbakan portresi izliyoruz. Davutoğlu, senin böyle bir demokratik cesaretin var mı? Adaylarını üyelerinin katılımı ile hakim huzurunda belirleyebilme cesaretin var mı? Laf kalpazanlığı siyasette bu örneklerle ortaya çıkıyor. Tüm bunları yapacağın yerde vekil adaylarını halkın belirleyebileceği bir genel başkan iradesi sergile. Kendilerini sol olarak takdim etmeye çalışan ve etnik siyasetin tutsağı olmuş diğer parti; sen adaylarını nasıl belirliyorsun? 4+4+4 geçirilirken AKP'ye her türlü yataklığı yapıyorsun, laik ve bilimsel eğitim için sokağa çıkıp takiyye yapıyorsun. Adaylarını İmralı’dan gelen talimatlarla belirliyorsun." diye konuştu.

7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde illerde uygulanacak milletvekili aday belirleme yöntemlerini anlatan Koç, illeri tek tek saydı. "İstanbul 1., 2., 3., Ankara 1., 2. ve İzmir 1., 2. bölgelerde 1. sıra adayları kadın adaylar olacaktır. Bunu Sayın Genel Başkanımız da çok arzu ettiler." diyen Koç, hangi illerde ön seçim yapılacağını ve merkez kontenjanının nasıl uygulanacağını da açıkladı.