Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, demokrasiden uzaklaşanların, baskıcı yönetim kuranların iki şeyden çok korktuklarını belirtip, "Bir sokaklardan çok korkarlar, sokaklarda kendilerine karşı tepki gelişmesinden çok korkarlar, ödleri kopar. Tarihte de böyledir. Türkiye’de de yakın zamanda böyle olmuştur. İkincisi de özgür basından korkarlar. Yani ben çalacağım, çırpacağım, ben haksızlık yapacağım sen görmeyeceksin, sokakta tepki vermeyeceksin, siyaset seni eleştirmeyecek, basın da seni eleştirmeyecek." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Ali Özcan, CHP Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan, milletvekili adaylarını tanıtım için Elazığ’a geldi. CHP heyeti Elazığ 1. sıra milletvekili adayı Doç. Dr. Fatih Gürsul’un memleketi Baskil ilçesine bağlı Deliktaş köyüne gitti.

'EŞKIYA HİÇBİR ZAMAN DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLAMAMIŞTIR.'

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç burada bir soru üzerine son günlerde basına yapılan baskılar hakkında açıklama yaptı. Koç açıklamasında, ”Demokrasiden uzaklaşanlar, baskıcı yönetim kuranlar iki şeyden çok korkarlar. Bir sokaklardan çok korkarlar, sokaklarda kendilerine karşı tepki gelişmesinden çok korkarlar, ödleri kopar. Tarihte de böyledir. Türkiye’de de yakın zamanda böyle olmuştur. İkincisi de özgür basından korkarlar. Yani ben çalacağım, çırpacağım, ben haksızlık yapacağım sen görmeyeceksin, sokakta tepki vermeyeceksin, siyaset seni eleştirmeyecek, basın da seni eleştirmeyecek. Ben papağanlar tutacağım, kaleminden kan damlayan tetikçiler tutacağım, ancak bana övgü düzen yazılar yazacaklar, beni eleştiren ne yorum olacak ne yazı olacak. Bütün baskıcı yönetimler bunu arzular. Türkiye’de bu istikamette bir gidiş var. Bir gazeteci siyasi düşüncesi olabilir, olacakta, doğaldır, ama hiçbir zaman önce kalemini sonra vicdanını asla kiraya veremez. Onlar kiralık kalem, kiralık vicdan arıyorlar, onu bulamadıkları zaman da ben bağımsızım gördüğüm yanlışı yazarım eleştiririm diyen gazetecinin ya da basın kuruluşunun üzerine gidiyorlar. Şu anda yapıldığı gibi. Ama bir de kendilerine bağlı bir havuz oluşturmuş durumdalar. Bunların hepsi aşılır. Eşkıya hiçbir zaman dünyaya hükümdar olamamıştır. Dünde olmamıştır. Bugünde olmayacaktır.” dedi.

'ERDOĞAN MEYDANLARA İNSİN İYİ OLUR, OY ORANIMIZ ARTAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Kasım seçimleri için meydanlara inecek olması ile ilgili bir soruya ise Haluk Koç, “İnsin çok iyi olur. Elazığ’dan milletvekili çıkartma durumumuz garanti olur. Bir çok yerde de oy oranımız yüzde 35’lere yakın olur. Davet ediyorum buyursun gelsin. Ne anlatacak? Ben milleti böyle karıştırdım öyle mi? Ben Apo ile böyle görüştüm diyecek öyle mi? Ben orada mayınlar bombalar döşenirken gözlerimi o yüzden kapattım diyecek öyle mi? Kürt kardeşlerim başkanlık rüyamı gerçekleştirmek için oy versinler diye bütün bu suçları işledim diyecek değil mi? Onları mı anlatacak? Ne anlatacak? Ben oğlumu böyle koruyorum diyecek öyle mi? Siz beni konuşturun ki bir dava daha açtıracaksınız bana.“ şeklinde cevapladı.

'HERKES GÖRDÜ, MASADAN KAÇAN BELLİ'

Koalisyonun kurulmamasını seçmene nasıl anlatacaksınız ve 1 Kasım'da aynı tablo çıkarsa ne yapacaksınız sorusuna ise Koç, ”Herkes gördü, masadan kaçan belli. Benim anlatmama gerek yok, Sayın Bülent Arınç itirafını yapıyor zaten. Hele 1 Kasım’ı görelim. Dünün güneşiyle bu günkü çamaşır kurumaz demiş Demirel, biliyorsunuz. Doğru söylemiş. Yarın yeni bir güneş açar biz de çamaşırı güneşin geldiği yere doğru sereriz.“ dedi.