CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk, Koza İpek Holding’e kayyum atanmasını 'devletin korsanlık yapması' şeklinde yorumladı.

Çeşitli programlara katılmak üzere Edirne’ye gelen Haluk Koç, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Dün akşam Koza İpek Holding’e kayyum atanmasını değerlendiren Koç, genel başkanlarının kayyum olayıyla karşı karşıya kalan basın organları ve orada çalışanları ziyaret ettiğini hatırlattı. Haluk Koç, “Seçimlere çeyrek kala yaşadığımız tablo bir özel saray hukuku yaratılarak devletin korsanlık yapması şeklinde yorumlanabilir.” dedi.

Normal ve evrensel hukukun tamamen rafa kalktığını vurgulayan Koç, bunu, bu veya şu grup şeklinde bir değerlendirme yaparak söylemediğini kaydetti. Koç, şunları söyledi: “Sadece Türkiye’de bugün geçerli uygulamalara bakarak bunu söylüyorum. Tek kişinin arzusu, planlaması, kin ve intikam duyguları yani Türkiye’de hem serbest ticaret alanını hem medya özgürlüğü alanını, hem siyaset alanını hem dış politika alanını esir almış durumda. Bu gerçeği bilerek 1 Kasım seçimlerine gidiyoruz.”

BÜROKRATLARI UYARDI

Türkiye’de her türlü kanunsuz girişimin uygulanması noktasında o kanunsuz talimatlara uyan tüm alt kademedeki bürokratların sorumlu olduğunu vurgulayan Koç, “Bu sorumluluk sadece bu kanunsuz talimatları veren kişiye ya da merciye ait değildir. Bu emri, talimatı veren ve bu kanunsuz talimatlara uyan alttaki bürokratik mekanizmada görev alan kişiler de aynı derecede sorumludurlar. Biliyorsunuz, kanunsuz bir talimata uymak da suçtur. Böyle bir geçekle karşı karşıyayız.” hatırlatmasında bulundu.

TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ SADECE SÖZLÜK ANLAMIYLA DURUYOR

Türkiye’de demokrasinin sadece sözlük anlamıyla durduğunu dile getiren Haluk Koç, uygulamada demokrasi ile ilgili herhangi bir şeyin olmadığını vurguladı. Demokrasi ile ilgili kalan son kalıntıların da kaldırılmaya çalışıldığını ifade eden CHP Sözcüsü, “1 Kasım öncesinde bu telaş, bu heyecan bu gayret nedir?” diye sordu.

1 Kasım’dan sonra birileri için geminin battığını vurgulayan Koç, “Onun için kendilerine 1 Kasım’dan sonra yapamayacakları her türlü eylemi yapma hakkı veriyorlar. Ve bunu uygulamaya sokuyorlar.” şeklinde konuştu.

"HUKUK BAĞIMSIZ ÇALIŞMAYA BAŞLADIĞI GÜN BUNUN HESABINI VERECEKLER"

Türk Ceza Kanunlarının, Türkiye’de hukuku belirleyen temel kanunların ortada olduğunu kimsenin unutmaması gerektiğinin altını çizen Haluk Koç, “Yani hukuk bağımsız olarak çalışmaya başladığı gün, bütün bunların müsebbipleri, sorumluları kanun önünde, bağımsız Türk yargısı önünde yaptıklarının hesabını bu millete verecekler, bundan kurtuluş yok. Bunu 1 Kasım’da hep beraber göreceğiz. Şurada 4 gün kaldı. Bu ağırlığı taşıyamıyorlar ama Türkiye'ye de eziyet etmekten geri durmuyorlar.” dedi.