CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, birkaç gündür ‘havuz bataklığı’ diye tanımladığı bazı medya organında yayınlanan @fuatavni - CHP haberlerine sert tepki gösterdi. Koç, "En tepedeki zalimin emriyle oluşturulan MİT içerisindeki bir ekibin açık tezgâhıdır.” dedi.

Haluk Koç, Meclis’teki gündemin yoğunluğundan dolayı parti genel merkezi yerine TBMM’de düzenlediği basın toplantısı düzenledi. Türk basın tarihinin en karanlık örneklerinin verildiğini kaydeden Haluk Koç, “Bu birkaç gazete kendilerine aktarılan talimatla yayımladıkları güya haberlerle bu işin aracı haline getirilmiş durumdalar.” dedi.

Söylediği süreçlerle Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MİT’in içindeki bu işlere bulaşmayan ya da bulaştırılamayan yurtsever personelin bir ilgisinin bulunmadığını ifade eden Koç, “Bu gazetelerde Cumhuriyet Halk Partisi’ni konu alan ve bazı CHP’li milletvekilleri tarafından gönderildiği ifade edilen Twitter’deki doğrudan mesajlar bir fabrikasyon ürünüdür. En tepedeki zalimin emriyle oluşturulan MİT içerisindeki bir ekibin açık tezgâhıdır.” diye konuştu.