CHP Ankara 2. bölge milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, önemli olanın Kur’an-ı Kerim’i seçim meydanlarında sallamak değil, onun içinde yazanlara uygun yaşamak olduğunu söyledi.

Seçim çalışmalarını Altındağ ilçesinde sürdüren Haluk Koç, burada yaptığı konuşmada “Haram diz boyu oldu. Artık bir kulak çekmek gerek. Seçimlere şurada kaldı 30 gün. Şu saltanat sevdalılarının cezasını sandıkta verin” dedi.

CHP’nin siyasi kavgalardan uzak durarak sadece halkın gerçek sorunlarına odaklandığına vurgu yapan Koç, “Hepimiz elhamdülillah Müslümanız ama meydanlara çıkıp da Kur'an-ı Kerim sallamak uygun değil. Seçim meydanlarına kutsal kitabımızın getirilmesi çok kötü. Önemli olan onu sallamak değil, onun içinde yazanlara uygun yaşamaktır. Orada hırsızlık yapmayacaksın, yalan söylemeyeceksin, kul hakkı yemeyeceksin yazıyor. Herkesin inancı, soyu sopu, kökü kökeni kendine. Bizim için önemli olan insan. Biz 7 bölümde millete neler verebileceğimizi anlatıyoruz.” izahında bulundu.

CHP’li Koç, 7 Haziran’da Türkiye’nin gelecek 4 yılının şekilleneceğini hatırlatarak, “Çoluğunuz çoğunuz nasıl bir gelecek elde edecek, geçim nasıl olacak, işsizlik nasıl halledilecek, emeklilerin durumu ne olacak, taşeron işçilerin durumu ne olacak, bunu sandıktan çıkan sonuç gösterecek” ifadelerini kullandı.