CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, bu seçimde yeni bir siyasi denge kurulacağını belirterek, “Siz hiç meydan meydan gezen bir Cumhurbaşkanı gördünüz mü? Panik içinde oradan oraya koşturup duruyor. Çünkü korkuyor. İpler biraz gevşerse, ‘oğlumun kulağından tutacaklar’ diyor içinden. Bu tablodan herkesin rahatsız olması lazım.” dedi.

7 Haziran genel seçimleri çerçevesinde Ankara ikinci bölgedeki seçim çalışmalarını sürdüren Koç, Çamlıdere Benli Yaylası’nda siyasi tabloyu analiz etti. Vatandaşlara baskı uygulandığını savunan Koç, “Korkmayın, baskılara boyun eğmeyin, bizim görevimiz size baskı yapan eli kırmaktır. CHP iktidarında da sosyal yardımlar aynen devam edecek, hem de iki katına çıkacak.” dedi.

İnceöz, Osmansin, Yılanlı ve Peçenek köylerinin ortak alanı olan Benli Yaylası’nda vatandaşlarla sohbet eden Koç, şunları söyledi: “Artık ayıp oluyor. AKP’liler bile bu tablodan memnun değil. Tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı elinde mikrofon meydan meydan geziyor. Bence günde üç kere değil 12 kere konuşmalı! Ona göre herkes kötü. CHP, MHP, HDP, paralel, işadamı, gazeteci, avukat, hakim, herkes kötü. Bakın bu ülke kaç tane Cumhurbaşkanı gördü. Ama hiçbirisi bunun gibi yapmadı. Siz hiç meydan meydan gezen bir Cumhurbaşkanı gördünüz mü? Panik içinde oradan oraya koşturup duruyor. Çünkü korkuyor. İpler biraz gevşerse, ‘oğlumun kulağından tutacaklar’ diyor içinden. Bu tablodan herkesin rahatsız olması lazım.”

Koç devamında, “Biliyorum buralara gelip size baskı uyguluyorlar. ‘Yolunuzu yapmam, suyunuzu getirmem, konağınızı bitirmem’ diyorlar. Ankara’daki belediye yönetimi, arkasında merkezi hükümetin gücüyle esip savuruyor. Hele merkezi hükümetin gücü gidince bakalım ne yapacak, 20 yıldır harcadığı kaynağın hesabını nasıl verecek. Bizim görevimiz size baskı yapan o eli kırmaktır.” ifadelerini kullandı.

HARAM VE İMAN BİR ARADA OLAMAZ

“Göstermelik Başbakan yetmeyince bir de baktık ki, onun abisi, Cumhurbaşkanı elinde Kuran meydan meydan geziyor.” diyen Haluk Koç, “Peki niye geziyorsun; hani tüm partilere eşit mesafedeydin? ‘Ya siz de çok eşeliyorsunuz bazı şeyleri, haramın ucu benim çocuklarıma ulaşacak.’ Demek korkun bu. Haramla iman aynı yerde olmaz. Haram, iman ve Müslümanlık bir arada olmaz, olamaz.” açıklamasını yaptı.

KOLİYİ ALIN, OYUNUZU VERMEYİN

Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Adama sormazlar mı? Bu Kaçak Saray ne böyle? Bir tek bardak kaç asgari ücret. İnsaf, insaf, insa Zaten biliyorsunuz Başbakan Yardımcısı Arınç da itiraf etti: ‘Bunca israf olmasa, vergi almamıza bile gerek kalmazdı.’ Doğru söyledi. Siz de biliyorsunuz bunlar çok eşitsizlik yaptılar, çok can yaktılar, çok da ah aldılar. Şimdi gelip size koli dağıtıyorlarmış. Koliyi alın, afiyetle de yiyin, ancak sakın ha oyunuzu vermeyin. Oyunuza sahip çıkın, çünkü oy namustur, namus.”