CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Siyasette bir siyasi organizasyon, parti, kendini aldığı tavırdan dolayı savunmaya çekiyorsa ve bu savunmayı da karşı suçlamalar olarak tekrar dile getirmek istiyorsa, onların düştüğü aczi gösterir." dedi.

Haluk Koç, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. Bütün bu süreçler ve izlenen tablo ortadayken basit aritmatik mantığıyla kimin ne şekilde tavır koyduğunun ortaya çıktığını belirten Koç, İsmet Yılmaz'a hayırlı olmasını diledi. "Umarım daha önceki dönemlerde sergilendiği gibi bir vesayet anlayışı altında Türkiye Büyük Millet Meclisi yönetimi olmaz." diyen Koç, Meclis Başkanı'nın Anayasa ve iç tüzükte görev ve sorumlulukların belli olduğuna dikkat çekti. Dönemin Başbakanı Erdoğan'ın Meclis Başkanı'na yönelik, "Sen mi susturacaksın bunları yoksa ben mi susturayım" sözlerini hatırlatan Koç, siyaseti tekrar bu konuda tartışma noktasına çekmemek gerektiğini kaydetti.

'Koltuk değnekçisi' tartışmalarıyla ilgili bir soruya ise Koç, şunları söyledi: "Herkesin tanıklığı altında olan olaylar üzerine tekrar bir yorum yaparak teyitte bulunmak bence yanlış. Daha önceki süreçlerde de benzer sıkıntılı noktalarda adı geçen siyasi partimizin iktidar partisi lehine takındığı tavırları herkes hatırlıyor. Onun için sayın Kılıçdaroğlu'nun tanımlaması doğru tanımlamadır ve bugün medyada birçok köşede, daha önceki dönemlerde benzer davranışlar sergilenmiştir, bunları tekrar hatırlatmaya gerek yok. Siyasette bir siyasi organizasyon, parti, kendini aldığı tavırdan dolayı savunmaya çekiyorsa ve bu savunmayı da karşı suçlamalar olarak tekrar dile getirmek istiyorsa, onların düştüğü aczi gösterir. Tadında kesmek lazım." açıklamasında bulundu. Koç, günü geldiğinde bu durumları seçmenin değerlendireceğine dikkat çekti.