CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Davutoğlu'nun ekonomi ve istihdam programını eleştirdi. Hamzaçebi, "Sayın Davutoğlu 13 yıl önce kamuoyuna verdiği taahhütlerin sonucu ne oldu? 7 yıldır ekonomi patinaj yapıyor ve bunun istikrar diye millete yutturuluyor. 7 yıldır kişi başına düşen milli gelir aynı seviyede kalmıştır. Ortada istikrar yoktur. Bu ekonomi poitikasıyla Türkiye'nin geleceği yoktur. Sayın Davutoğlu Türkiye'nin büyümesini Avrupa'yla değil gelişmekte olan ülkelerle kıyaslayacaksınız. Siyasi istikrarın olmadığı bir ülkede ekonomik istikrar olmaz." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Sözcüsü ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay'ın, başkanlık sistemine ilişkin yaptıkları açıklamaları eleştirdi. AK Parti'nin, başkanlık sisteminin seçim beyanlarında olacağını söylediğini aktaran Hamzaçebi, "Sayın Davutoğlu meydanlarda niçin oy isteyeceksiniz? Herhalde kendiniz için oy istemeyceksiniz, Erdoğan'ın başkanlık sistemi için oy isteyecektir. Bu açıklamadan sonra Davutoğlu'nun kukla olduğu ortaya çıkmıştır, çok açık ve net." diye konuştu.

Amerika'daki başkanlık sisteminin yetkilerinin Erdoğan'a yetmediğini, kesmediğini dile getiren Hamzaçebi, "Ben her şeyi belirlemeliyim diyor. Erdoğan, Meclis'i feshetme yetkisi istiyor. Erdoğan'a mahsus Türkiye'yi otoriter rejim demeyeceğim, Türkiye'yi diktatörlüğe taşıyan bir model bu. Saray, cumhurbaşkanı başkanlık kararnameleriyle ülkeyi yönetecek. Başkanlık kararnamesi de hiçbir başkanlık sisteminde yoktur. 1980 sonrası Kenan Evren'e özel cumhurbaşkanlığı vardı. Şimdi Erdoğan, kendine özgü bir cumhurbaşkanlığı sistemi istiyor. Bu bir diktatörlüktür. Bu rüyadan 7 Haziran'da seçmen uyandıracaktır, bunu yaşayıp göreceğiz." ifadelerini kullandı.

AK Parti'ye yakın insanların atamalarıyla ilgili bir soruya ise Hamzaçebi, "AKP'nin akrabaları, yakınları için sınav yoktur. Sınav, gariban Anadolu insanı için vardır. Atama bekleyen öğretmenler için vardır. Devlet memuru olmak isteyenler için vardır. Bunlar buzdağının görünen yüzüdür; daha görünmeyen yüzlerce, binlerce atama olduğunu düşünüyorum. Milletimiz bunları görsün. Şimdi KPSS'yi kaldırmayı düşünüyorlar. Çünkü KPSS'yi bir engel olarak görüyorlar." karşılığını verdi.

Meclis'in, tasarrauf amacıyla kullanılmış kâğıtlardan oluşan küçük not defterlerinde, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonuna ilişkin tapelerin dökümünün de yayın yasağı konulan belgelerin de ifşa edilmiş olmasıyla ilgili Hamzaçebi, "Benimkinde tape yoktur, tapeli olandan istiyorum. Sayın Cemil Çiçek'in en güzel bir uygulaması, tebrik ediyorum. Allah'ın sopası yoktur derler. Sonuçta sakladılar, şimdi ortaya çıktı. Bulabilirsem tapeli olanı alıp saklayacağım, kullanmak için değil." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı forsunun kaldırılmasıyla ilgili de Hamzaçebi, forsun Çankaya Köşkü'nü temsil ettiğini söyledi. Erdoğan'dan sonra cumhurbaşkanlığının tekrar Çankaya Köşkü'ne taşınacağını dile getiren Hamzaçebi, "Onlar reklam arası olarak bakıyorlar. Biz Çankaya Köşkü'ne 5 yıl ara verildi diyoruz. 5 yıl sonra tekrar Çankaya Köşkü'ne dönülecektir." dedi.