CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Fenerbahçe otobüsüne yönelik saldırıyı bireysel bir saldırı olarak değerlendirdiğini söyledi. Hamzaçebi, "Soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır ama ben bir kişinin aklına koyup yağtığı bir şey olarak değerlendiriyorum. Benimkisi bir tahmindir, soruşturma her şeyi ortaya çıkarır." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Açıklama yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Hamzaçebi’ye partisinin milletvekilleri adayları ile ilgili bir soru yöneltildi. Hamzaçebi, "Şimdi kim aday olacak, kim olmayacak bu konuda ben bilgi sahibi değilim. Bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışmanın sonuçlarını bu akşam parti meclisi toplantısında hepimiz öğreneceğiz. Parti meclisi kararı sonunda da adaylıklar kesinleşmiş olacak." diye cevapladı.

Ardından MİT TIR’larına ilişkin yeni gözaltılar ve soruşturmaya ilişkin değerlendirmesi sorulan Hamzaçebi, "MİT TIR’larıyla ilgili savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamını bilemiyorum. Ancak MİT TIR'ları ile ilgili görüşümüzü daha önce ifade etmiştik. MİT TIR’larıyla bir başka ülkenin içişlerine yönelik olarak Türkiye’nin oralara, içişlerine karışmaya yönelik olarak silah ve mühimmat gönderdiği ortaya çıkmıştır. Bunu birçok kez konuştuk. TIR’ların aranmasının engellenmesinin gerisinde de bu vardır. Bugün haberlerde var. Kilis’te IŞİD’e katılmak üzere Suriye’ye geçmeye çalışan 20 kişi yakalanmış. Bugün yakalanıyor. Peki IŞİD’e katılmak üzere orada savaşmak üzere Türkiye’yi geçiş güzergahı olarak kullanan binlerce insan oldu. Binlerce kişi IŞİD’e geçti. Bugün 20 kişiyi yakalayan irade binlerce insanı zamanında neden yakalamadı? Zamanında göz yumuldu, teşvik edildi. Soruşturma sonucunu bekleyeceğiz." demekle yetindi.

Ardından Fenerbahçe otobüsünü hedef alan saldırı ve provokasyon iddiaları sorulan Hamzaçebi, "Çok üzücü bir olay. Fenerbahçe kafilesi Rize’den Trabzon’a dönerken yol güzergahında saldırıya uğruyor. Bunu şiddetle kınıyorum. Sporda şiddet olmaz, silah olmaz. Spor barış demektir, mutluluk demektir. Spor kitleleri kaynaştırmak demektir. Kesinlikle kınıyorum, olmamalı." dedi.

Provokasyon olduğu iddialarına ise "Soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır ama ben bir kişinin aklına koyup yağtığı bir şey olarak değerlendiriyorum Benimkisi bir tahmindir, soruşturma her şeyi ortaya çıkarır." yorumunu yaptı.