Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, seçim öncesi muhalif medyaya el konulacağını iddialarına tepki gösterdi. Hamzaçebi, “Milletin sesi olan bu medyayı kimse, kendi emri altına almak için operasyon yapamayacak. 'Habercilik yapıyor' diye insanlara baskı uygulanmasını kabul etmiyoruz.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Meclis’te 1 Kasım'da yapılacak erken seçim öncesi muhalif medyaya el konulacağı iddiaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milletin sesi olan bu medyayı kimsenin kendi emri altına almak için operasyon yapamayacağını belirten Hamzaçebi, “İstedikleri kadar yapsınlar bu millete çarpacaktır. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Habercilik yapan medyayı bütün bunları farklı kamplarda görüp bunlar bizim karşımızda bize biat etmiyorlar, bizim lehimizde haber yapmıyorlar, bizi eleştiriyorlar, örneğin 'beni bu medyaya çıkarıyorsunuz, habercilik yapıyorsunuz, burada bizim görüşlerimizi yansıtıyorsunuz sadece habercilik yapıyorsunuz' diye, bu insanlara baskı uygulanmasını asla kabul etmiyoruz.” diye konuştu.

Muhalif medyaya el konulma gibi davranışları ‘suç imalatı’ olarak tanımlayan Hamzaçebi, şunları kaydetti: “Geçmişte bu suç imalatlarının hangi sonuçlarla karşılaştığını gördük şimdi aynı sonuçlarla karşılaşırlar. Hiç tavsiye etmiyorum. Basın özgürlüğü aynı zamanda vatandaşın haber alma özgürlüğüdür. Bu patrona verilen bir hak değildir. Vatandaşın haber alma hakkıdır. Haber alma hakkı güvencede olan toplumlar demokrat toplumlardır, demokratik toplumlardır. Bunu kimse engelleyemez engelleyenler suç işlemiş olurlar. Sanmasınlar ki bugün ki bu iktidar çoğunluğu o kaybedildi tabii Parlamento kapatıldığı için bir belirsizlik var, hep duracak sanmasınlar. Yeniden seçime gidilmesinin asıl nedeni çoğunluğu kaybeden AKP iktidarının bir hükümet kurulursa içinde AKP yer alsın, almasın acaba bize hesap sorulur mu? Seçime gitme nedeni bu. Dolayısıyla medyaya baskı gibi bir planları olabilir ama 1 Kasım'dan sonra bunu uygulamışlarsa bunun hesabı hiçbir koalisyon görüşmesi beklenmeksizin kendilerinden sorulacaktır."