CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, iç güvenlik paketiyle ilgili eleştirilerde bulunup, "AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı beni aradı, iç güvenlik paketini yarın görüşüleceğini ifade etti." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, geçen hafta Genelkurmay'ın bu yasaya itirazı ve eleştirileri sebebiyle ertelendiğini ve bu haftaya kaldığını belirtip, "AK Parti Grup Başkanvekili bu yasaya karşı çıkan vatan hainidir, bu yasaya ancak teröristler karşı çıkar demiştir. Genelkurmay karşı çıktığına göre demek bu kapsama giriyor. Jandarmayla ilgili düzenlemeye kimse bize demokratik düzenleme olduğunu söylemez. MİT TIR'larının yakalanması, savcılar tarafından aranmaya çalışılması, mühimmatın tespit edilme korkusu, jandarmaya yönelik buradaki düzenlemelerin temel gerekçeleridir." diye konuştu.

"İç güvenlik deniyor ancak hiç güvenlik yoktur." diyen Hamzaçebi, "Şuan yürürlükte olan yasalar, molotof kokteyl kullanma cezası 4-17 yıl arasıdır. Bu Gezi olaylarında cebinde sapanla, bilye ile yakalananlar oldu. Bir daha yakalanırsa ona gününü göstereceğiz, molotofla yakalanırsa polis ona silah kullanacak demektir." ifadelerini kullandı.

"İç güvenlik yasası değil, iç barışın altına tahrip kalıbı koyma yasası, milleti birbirine düşürme yasasıdır." diyen Hamzaçebi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın söylediği yüzde 50 nefreti pekiştirecek, o oranı yükseltecek, iç barışı tahrip edecek bir yasa olduğunu vurguladı.

AK Parti iktidarı toplumu baskı altına almaya alıştığı için baskının dozunu giderek artırmak istediğini belirten Hamzaçebi, bu baskının dozunun yükseltildiğini kaydetti. Arap ülkelerinde olan ve eleştirilen Baas rejiminin Türkiye'ye getiriyor olunduğunu anlatan Hamzaçebi, "AKP Türkiye'nin Baas'ıdır. Seçime doğru insanları sokağa dökecek olan bir yasadır. Molotofu önlüyorum, yakma yıkmayı önlüyorum gerekçesinin arkasına kimse sığınmasın." şeklinde konuştu.

CHP olarak iç tüzüğün kendilerine verdiği bütün hakları kullanacaklarını belirten Hamzaçebi, "Amacımız yasayı düzeltmektir, düzeltilecek bir yanı da yoktur. geri çekilmesini sağlamaktır. Avrupa Birliği'ne tam üyelik statüsünde olan Türkiye'ye, insanımıza bu yasa yakışmıyor. Hergün grup önerisi getireceğiz. Her maddede önerge vardır. Yoklama hakları vardır; bütün bunların hepsini kullanacağız." dedi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın siyaset için istifa etmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Hamzaçebi, "Bu operasyon, Cumhurbaşkanının haberim yoktur operasyonu, Davutoğlu'na itibar kazandırma operasyonudur. Herkesin bilgisi dahilindedir. Hakan Fidan siyasete giriyorsa Cumhurbaşkanının habersiz olması mümkün değildir. Davutoğlu, böyle ucuz operasyonla itibar kazanmaz, kazanacaksa bu yasayı geri çeksin." diye konuştu.

İç güvenlik paketinin çıkması halinde Hamzaçebi, "Bu yasa çıkarsa Başbakan 'Despot Davutoğlu' ünvanını alacaktır. D, D çok uyumlu." ifadelerini kullandı. Yasada yer alan Emniyet'teki A-B ayrımına da tepki gösteren Hamzaçebi, "A-B ayrımı nedir? Polis arasında bu ayrım olabilir mi? Polis kolejini kapatacaklar. Kapat da okuyan öğrencilerin haklarını vermeyecek misin? Bunların hakları var. Bunlar Anayasa'ya aykırı düzenlemelerdir." şeklinde konuştu.

Barzani'nin İmralı'ya mektup göndermesine yönelik bir soruya ise Hamzaçebi, "Hükümet bir açıklama yapacaktır. Bilgisi, onayı dahilinde yapılmıştır. Hükümeti açıklamaya davet ediyorum. Yapmasalar bile tıpkı Oslo gibi birgün milletin önüne serilecektir. Hükümet seçime kadar zaman kazanayım diyor. İmralı'dan ricası budur. Hükümetin düştüğü acze bakın. Türkiye'de hükümet hiçbir zaman böyle bir acze düşmemiştir." karşılığını verdi.