İki dönem Büyükşehir Belediye başkanlığı görevinde bulunan Hasan Subaşı'nın 7 Haziran seçimlerinde Antalya'dan bağımsız milletvekili adayı olması Demokrat Parti'ye(DP) rol model olacağı belirtildi.

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı, seçim çalışmaları kapsamında Demokrat Parti(DP) Manavgat İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Subaşı, İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu ve 'dava adamı arkadaşlarım' dediği DP'lilerden oy istedi. Türkiye'de bugün Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisinin(DYP) çekirdek kadrosunu koruyan illerin başında Antalya'nın geldiğini belirten Subaşı, 30 yılı aşkındır aktif siyasetin içinde yer aldığını ve bugüne kadar da hiçbir zaman siyasi çizgisinden taviz vermediğini söyledi.

'ÜLKEDE HALÂ DEMOKRATLARIN OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTİYORUM'

Milletvekilliği adaylığı için farklı partilerden kendisine teklif gelmesine karşın hiçbirine sıcak bakmadığının altını çizen Subaşı, "Bugün partiler kendi fikir ve düşüncelerini söyleyecek milletvekili istemiyor. Meclis'te motomot parmak indirip kaldıran milletvekili istiyor. Partisini eleştiren bir milletvekili hemen disipline sevk edilerek kapı dışarı ediliyor. Bugün partiler fikrini özgürce söyleyecek Hasan Subaşı'ları istemiyor. Ben de 7 Haziran'da Meclis'e Antalya'dan girebilmek için bağımsız aday oldum. Aday olurken aynı zamanda ülkede halen demokrat insanların var olduğunu göstermek istedim." diye konuştu.

30 yılı aşkındır aktif siyasetin içinde olmasına karşın ülkenin içinde bulunduğu gibi bir duruma hiç gelmediğine dikkat çeken Subaşı, Antalya'nın demokrat insan potansiyeli bakımından bir değil iki bağımsız milletvekilini rahatlıkla Meclis'e gönderebileceğini kaydetti. Siyasetin sorun çözen bir kurum olması ve Türkiye'nin geleceğini planlayan bir kurum olmasına karşı bugün siyasetin hastalıklı bir yapı alarak dibe vurduğunu ifade etti.

Ülkenin geleceğinden endişe duyduğu için sessiz kalmayarak 7 Haziran seçimlerinde elini taşın altına koyarak bağımsız aday olduğunu dile getiren Subaşı, "Geldiğimiz durum bakımından siyaset kurumu ülke sorunlarına ne çözüm bulabiliyor ne de geleceği ile ilgili planlama yapabiliyor. Ülkemizin geldiği durumu görmezlikten gelemezdim. Geldiğimiz noktadaki tablo ülkemizde siyaset dibe vurmuş durumda. Ülkemizde hiçbir dönemde öfke, nefret siyasetiyle insanlar bu kadar ayrıştırılmamıştı. Demokrasi ve hukuk hiç bu noktaya gelmemişti." ifadesini kullandı.

'ÜLKE ŞİRKET MANTIĞIYLA YÖNETİLMEZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi ülkenin şirket mantığıyla yönetilemeyeceğini belirten Subaşı, geçmişten günümüze devletlerin yönetimiyle ilgili filozofların görüşleri olduğunu, devletin devlet adamları ve siyaset kurumuyla yönetilebileceğinin altını çizdi. Subaşı sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülke şirket mantığıyla yönetilmez. Yönetilebileceklerine inanıyorlarsa yanılıyorlar. Ülke şirket gibi yönetilecekse o zaman siyasi partilere, milletvekillerine ve siyasetçiye gerek yok. O zaman Sabancı ve Koç holdingler gibi başları bir yönetici ve CEO atar olur biter. Eğer Allah korusun bir ülke şirket gibi yönetiliyorsa bitmiş demektir. Allah korusun." dedi.

Subaşı, 7 Haziran'da Antalya'dan 70 bin oy alması halinde Meclis'e girebileceğini, bunu da rahatlıkla alacağına yürekten inandığını ifade etti. Antalya'dan bağımsız aday olmadan önce parti yöneticileriyle istişare ettiğini anlatan Subaşı, gelinen nokta itibariyle ülkede yeniden DP ruhunun hayat bulması için kendisi gibi bağımsız aday olmalarının Meclis'e girmeye bir adam daha yaklaştıracağını söyledi.

DP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu da yaptığı açıklamada, DP olarak Manavgat'ta 7 Haziran seçimlerinde Hasan Subaşı'nın adaylığını desteklediklerini kaydetti. Subaşı, partilerinin başka illerden de aynı Subaşı gibi bağımsız adaylarla Meclis'e girmesinin yararlı olacağına inandığını dile getirdi.