HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, demokrasilerde böyle bir başkanlık sistemi olmadığını söyledi. HDP olarak demokrasiden vazgeçme niyetleri olmadığını belirten Kaplan, "Çok açık ifade ediyoruz. Bu oyunu bozacak tek parti Halkların Demokratik Partisi’dir. Bundan açık mesaj yok." dedi.

HDP Şırnak Miletvekili Hasip Kaplan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. HDP Esbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın grupta çok kısa bir konuşma yaparak "Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. HDP var oldukça bu toprakta nefes aldığı müddetçe sen başkan olamayacaksın." ifadelerini nasıl değerlendirdiği sorulan Kaplan, "Demokrasilerde böyle bir başkanlık sistemi yok. Bizim de demokrasiden vazgeçme niyetimiz yok. Çok açık ifade ediyoruz. Bu oyunu bozacak tek parti Halkların Demokratik Partisi’dir. Bundan açık mesaj yok. Halkımıza açık mesajımız budur. Net bu kadar." dedi.

Plan bütçe komisyonunda örtülü ödeneğin yüzde 37 arttığının hatırlatılması üzerine Kaplan, "Devleti şirket olarak kullanacaklarını söylemediler mi? Şirketten beter kullanıyorlar şuan." cevabını verdi.