Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan hasta alan 112 Acil görevlilerinin, sınır kapısındaki görevliler tarafından darp edildiğini iddia etti.
İddialarını tutulan tutanağa dayandıran CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Hatay’da son günlerde artan bu vakaların kent halkında tedirginlik yarattığını yetkililerin acil önlem almasını istedi. Kentte yakın zamanda 2 farklı hastaneye getirilen Suriyeli yaralıların üzerinden çıkan mühimmatların hem 112 Acil sağlık çalışanlarının hem de kent halkının güvenliğini tehdit ettiğini hatırlatan Ediboğlu son olarak buna 22 Şubat günü Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki görevliler ile 112 Acil görevlileri arasında yaşanan karmaşanın da eklendiğini söyledi.

22 Şubat günü Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan yaralı Suriyeli'yi almak üzere giden 112 ekibinin orada görevli muhafaza memurları tarafından darp edildiği bilgisinin kendilerine ulaştığını aktaran Ediboğlu yaşananları şu sözlerle aktardı “Bilindiği gibi 17.02.2015 tarihinde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve yine 18.02.2015 tarihinde Antakya Devlet Hastanesi'ne tedavi edilmek için getirilen yaralı bir grup Suriyeli teröristin üzerlerinde bomba ve mermiler çıkmış ve konuyu basın açıklamaları ile kamuoyunun bilgisine sunmuştum. Ard arda 2 gün içerisinde meydana gelen bu ve benzeri olaylar, Hatay’daki doktor, hemşire, hasta bakıcı ve paramedik v.s sağlık çalışanlarının can güvenliklerinin olmadıklarını bizlere göstermişti.
Bu sefer 22.02.2015 tarihinde 10906 protokollü bir hastanın Cilvegözü tampon bölgesinden Suriyeli bir teröristin sürücü paramedik, yardımcısı ve 112 görevlisi tarafından, doktor muayenesi yapılmış KKM danışman hekimi onayı ile alınması istenmiş ve gidilecek hastaneye yönlendirilmişti.
Ancak Cilvegözü’nden çıkış esnasında yaşanan diğer olaylarda yaralılar üzerinde el bombaları ve mühimmatlar çıkması nedeni ile görevli paramedik sürücü, yardımcısı ve 112 ATT tarafından hastanın bilgi tutanağının olmadığı görülerek yaralıyı kendilerine teslim eden görevlilerden hasta bilgi tutanağını istemişlerdir. Hastayı teslim eden muhafaza memurları ise sağlık çalışanlarına yönelik şiddet uygulayarak bu tutanağı vermeyeceklerini, istedikleri yerlere kendilerini şikayet edebileceklerini ve ne isterlerse de yapabileceklerini belirterek cevap vermişlerdir. Yaşadığımız bu ortamda görevlilere şiddet uygulayanlar hakkında sürücü paramedik, yardımcısı ve bir ATT görevlisi ekte görülen tutanakla ilgili kişiler hakkında şikayetçi olmuşlardır. Anlaşılan odur ki; tüm bu yaşananlardan hiçbir yetkili ders çıkarmamıştır.”
K