25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da kayıt işlemlerini tamamlayarak, seçimlerin Türkiye demokrasisine hayırlı olmasını diledi.

Kayıt işlemleri sırasında koalisyon görüşmeleri konusunda değerlendirme yapan Nursel Aydoğan, gayet iyi bir seçim olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hükümet kurma görevini Meclis Başkanlığı seçimi sonrası verecek olmasıyla ilgili Aydoğan, 'seçim döneminde meydan meydan gezerek, AKP'ye çalışarak, bir AKP Genel Başkanı gibi seçimleri yönettiğini ve sonuç alamadığını' ifade etti. HDP'yi baraj altında bırakmak istediğini savunan Aydoğan, Cumhurbaşkanı'nın, hükümetin koalisyon çalışmaları bakımından zaman kazanması için bir çabası olabileceğine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı'nın AK Parti için değil 4 parti için çalışması gerektiğini kaydetti.

MHP'nin HDP'ye yönelik tutumu ve HDP'nin yer aldığı içte veya dışta hiçbir oluşumda yer almayacağına yönelik açıklamalarının sorulması üzerine ise Aydoğan, bu tutumun yeni olmadığını, geçmişte de aynı olduğunu ifade etti. "HDP gibi bir parti, asla MHP gibi bir partiyle koalisyon kurmaz." diyen Aydoğan, şöyle devam etti: "Öyle bir koalisyona da ihtiyacımız yoktur. Bizim savaş yanlılarıyla, çözüm karşıtlarıyla, ırkçı, kafatasçı, milliyetçi, şoven bir yapıyla bir araya gelmemiz, koalisyon kurmamız zaten mümkün değildir. Kendileri bir HDP algısı yaratmaya çalışıyor. Kendi durdukları yeri, kendilerinin çok iyi görmeleri lazım. Türkiye halkı onu biliyor. 80 öncesi herkes onları tanıyor. Türkiye'nin devrimcileri, sosyalistleri, demokratları, herkes MHP'yi, MHP çizgisini çok iyi tanıyor. Kendi çizgilerini unutturmak, karşı taraftan HDP'ye yönelik bir cephe açarak geçmişlerini silmek istiyorlar ama biz onları çok iyi tanıyoruz. Biz onlarla koalisyon yapmayız, hiç merak etmesinler."