Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eğer seçimse seçimden korkmuş bir parti olmadıklarını, ister bu ay, ister önümüzdeki ay, ister Kasım’da, erken bir seçime HDP hazır olduğunu söyledi. 7 Haziran öncesi yapılan propagandalara ve HDP'nin barajı geçip geçmeme hesaplarına da atıf yapan Demirtaş, "HDP barajı geçemezse kaos çıkaracak diyenler, HDP barajı geçti diye ülkeyi kaosa, savaşa sürüklediler." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş genel merkezdeki Parti Meclisi (PM) toplantı açılışında konuştu. AK Parti’den hiç kimsenin korkmasına gerek olmadığını ifade eden Demirtaş, kimsenin paniklemesine gerek olmadığını söyledi. Demirtaş, şunları söyledi: ”Bakmayın bunların bağırıp çağırdıklarına. Bunların karşısında halk kükrediği zaman kediye dönecekler. Bütün kampanya HDP üzerine çevriliyor. İşledikleri her günahın faturasını HDP’ye çıkarmak üzerine kampanya planlamışlar. 7 Haziran öncesi de bunu yapmaya çalıştılar. Eğer seçimse biz seçimden korkmuş bir parti değiliz. İster bu ay, ister önümüzdeki ay, ister Kasım’da, erken bir seçime HDP hazırdır.”

'SANDIKTAN ANCAK AKP ÇIKARSA SANDIĞA SAYGILARI VAR BUNLARIN. BU DEFA SAVAŞI, SEÇİM KAZANMAK İÇİN KULLANIYORLAR'

Halkın iradesinin baskıyla, parayla satın alınamadığı söyleyen Demirtaş, “7 Haziran’da bu ispatlandı. HDP barajı geçemezse kaos çıkaracak diyenler, HDP barajı geçti diye ülkeyi kaosa savaşa sürüklediler. Kimse gerekçeyi başka yerde aramasın. Dolmabahçe’de açıklanan mutabakatı ve diyalog müzakere masasını devirdikleri tarihten ülkede savaş hazırlığı yapıyorlar. Çünkü sandığa asla inanmadılar. Sandıktan ancak AKP çıkarsa sandığa saygıları var bunların. Nasıl ki AKP çözüm, müzakere ve barış süreçlerinde bütün o süreçleri seçim kazanmak için kullanmışsa şimdi de kaybettikten sonra bu defa savaşı seçim kazanmak için kullanıyor. Şimdi sandıkta kaybedince savaş seçeneğini devreye soktular.” şeklinde konuştu.

'31 AİLEDEN TEK BİRİNİ TAZİYE İÇİN ARAMADI. ÇÜNKÜ IŞİD ONLAR İÇİN BİR TEHDİT DEĞİL'

‘Ortada bir vatan savunması yok, saray savunması var’ diyen Demirtaş, şöyle devam etti: “İktidar savunması var. Dün gerekirse kendi evlatlarımızı feda edeceğiz diyenlerin kendi iktidarı için evlatlarımızı ölüme gönderme zihniyeti var. Ülkemiz tehdit altında değil. Şu anda IŞİD gibi bütün dünyayı tehdit eden bir barbar tecavüz örgütü AKP için bir tehdit değil. Suruç’ta 31 gencimizi katlettiklerinde AKP hükümeti IŞİD’e yönelik operasyon yapmadı. Ülkenin cumhurbaşkanı yurt dışı gezisini yarıda kesmedi. Bütün dünya liderleri taziye için onu aradı. Çünkü artık IŞİD mağduru kendisi. IŞİD’in destekçisi hükümet pozisyonundan bir anda 31 sosyalist gencin katliyle birlikte IŞİD mağduru rolüne büründü. Tek bir aileyi taziye için aramadı. Çünkü IŞİD onlar için bir tehdit değil.”