Camları kırılan ve tabelası indirilen HDP Çanakkale İl Başkanlığı, bugün yaptığı açıklama ile sağduyu çağrısında bulunarak, savaşı kimin ne için çıkardığını bildiklerini söyledi. Dağlıca’da 16 askerin şehit edilmesinin ardından Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi Çanakkale’de düzenlenen mitingde HDP binası, bir grup tarafından saldırıya uğradı. Camları kırılan, tabelası indirilen ve içindeki malzemeleri yağmalanan binada, bugün bir basın toplantısı düzenlendi.

Açıklamadan önce binaya, HDP’liler tarafından Türk bayrağı asıldı. Daha sonra kırılan camların yanında basın açıklaması yapıldı. HDP Çanakkale İl Eş Başkanı Şehmus Aslan, yunları kaydetti: “Barış kazanacak. Bu kirli savaş nasıl başladı? Bir el düğmeye bastı ve Türkiye kan gölüne döndü. Seçim sürecinde önce Dolmabahçe protokolünü yırttı Erdoğan. ‘Kürt sorunu yoktur.’ dedi sonra. Arkasından miting meydanlarında patlatılan bombalarla başladı her şey. Bombalarla, yakılarak ya da kurşunlanarak insanlar öldürüldü. Bütün bu kanlı çabaya rağmen seçim sonuçları sarayın istediği gibi olmadı. Seçim sonuçlarının hemen arkasından Suruç vahşeti yaşandı. Kobanili çocuklara oyuncak ve elbise götüren pırıl pırıl gençler alçakça öldürüldü. Daha geçenlerde oldu, kimse unutmuş olamaz ve arkasından yatağında uyuyan iki polis öldürüldü. Ne Suruç’u ne polis cinayetini kimse üstlenmedi. O günden bugüne geçen kısacık zaman diliminde yüzlerce evladını kaybetti bu ülke. Silah sesleri ve, ‘Katliam isteriz’ çığlıkları, ‘Namluları susturun, ölümleri durdurun’ diyenlerin sesini bastırıyor. Aklın ve vicdanın devreden çıktığı bir sürece doğru hızla yol alıyoruz. Savaş, freni patlamış bir kamyon gibi korkunç bir hızla önüne geleni yakıyor, öldürüyor ve giderek daha da durdurulamaz bir hal alıyor. Bugüne kadar kaç yuvaya ateş düştü, kaç yürek acıyla kavruldu. Daha ne kadarına dayanacak gücümüz var İşte Çanakkalemiz de Dağlıca’da bir yavrusunu verdi bu kirli savaşta. Sevgili Fatih Duru’ya Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyoruz. Bu yaşadığımız son acı olsun istiyoruz. Artık yeter, bu toprak kana doydu. Hemen yarın bu gidişatı durduramazsak, bu ülkede huzur içinde ve mutlu bir gelecek kurma şansımız kalmayacak, çünkü hiçbir gelecek kan ile yazılamaz.”

'SAVAŞTAN MEDET UMANI HEPİMİZ TANIYORUZ'

İl Başkanı Aslan, şöyle devam etti: "Halk, bu savaşı kimin neden çıkardığını biliyor. Emekçiler, ikbalini kanla inşa eden sultan özentisine gereken dersi verecek. Aslında hepimiz bu savaşı kimin neden çıkardığını ve ne yapmak istediğini biliyoruz. Halkımızı, devletin ve satın aldıkları medyanın eliyle istedikleri yere çekebilecekleri bir sürü, kendilerini de bu sürünün çobanı zannedenler çok yanılıyor. Ne halkımız koyun sürüsüdür, ne de sen bir çobansın. Halkımız, ‘Adımız miskindir bizim, düşmanınız kindir bizim, biz kimseye kin tutmayız, kamu âlem birdir bize’ diyen Yunus Emre’nin izindedir. Her geçen gün desteğini yitirdiğinin farkındasın. Her geçen gün daha fazla insan, oynadığın oyunun farkına varıyor. 'Bütün bu kanın, bu gözyaşının sebebi ne?' sorusunu soruyor, cevabının peşine düşüyor. Neyin ne olduğunu bütün çıplaklığı ile gören halklarımızın ferasetine, aklıselimine tamamen güveniyoruz. Emekçiler, yoksulu yoksula kırdırıp ikbalini kanla inşa eden sultan özentisine gereken dersi verecektir."