HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Erzurum mitinginde yaşanan provokatif saldırılarla ilgili olarak HDP il yönetimi ve milletvekili adayları, olaylarda ihmali olduğu iddiasıyla Erzurum Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacak.

HDP milletvekili adayları Seher Bayar Akçınar, Kamil Aydın ile diğer milletvekili adayları parti il binasında ortak basın toplantısı düzenleyerek, dün yaşanan olaylı mitingle ilgili basın açıklaması yaptı. Milletvekili adayı Aydın, miting alanında yaşanan olaylarda Erzurum Valiliği ile Emniyet Müdürlüğü hakkında olaylarda ihmali bulunduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Aydın, "Yaşanan saldırılarda bizatihi güvenlik birimlerinin ihmali vardır. Sivil ve barışçıl bir şekilde yapılan mitingde halkın güvenliğini sağlayamamışlardır. Miting alanına gelen kitlenin güvenliğini sağlayamadığı gibi bazı yerlerde bizatihi saldırıları gerçekleştirenlere göz yummuştur. Halkların Demokratik Partisi olarak barışçıl bir şekilde alana giren ve üzerlerinde tek bir çakı dahi bulunmayan sivil halkımızın güvenliğini sağlayamayan Valilik ve Emniyet birimleri için bugün suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

Milletvekili adayı Bayar ise Aydın Taşkesen'in aracıyla birlikte yakılarak linç edilme anı ile parti flamalarının yakıldığı fotoğrafları göstererek, olayda ihmali bulunduğu gerekçesiyle yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.