Kadıköy Meydanı’nda düzenlenen "Darbeye Karşı Özgürlüğümüzü Savunuyoruz” mitinginde konuşan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, “Darbe kimden gelirse gelsin kötüdür. Darbe kimden gelirse mutlaka karşısında durmak ve yek vücut olmak gerekir” dedi.
HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlenen "Darbeye Karşı Özgürlüğümüzü Savunuyoruz” mitingine katıldı. Mitinge Yüksekdağ’ın yanı sıra, bazı HDP’li kadın milletvekilleri ile çok sayıda kadın katıldı. Burada bir konuşma yapan Yüksekdağ, “Bizler bugün bütün bir ülkemizi yurdumuzu coğrafyamızı sarmış bu şiddet ortamı içerisinde bütün darbelerin ve darbe zihniyetinin karşısındayız. Bugün Türkiye’de en tutarlı mücadeleyi yürütecek olanlar kadınlardır. Çünkü darbe önce biz kadınları vurur. Önce kadınları vuran bu siyasete karşı her yerde özgürlüğümüzü ve haklarımızı savunacağız” şeklinde konuştu.
Kadınların sürekli iktidara çağrıda bulunduğunu belirten Yüksekdağ, “Kadınlar ve bütün demokrasi güçleri hep şu çağrıyı yaptık. Tankların yanında değil, demokratik halkların yanında olun dedik. Ama bunlar 1 yıl boyunca tankların yanındaydılar. Tankların yanında durursanız, tankların kentlere, şehirlere, girmesini, top atışına tutmasını, o F-16’ların Nusaybin’i bombalamasını onaylarsanız, işte o yanlarında durduğunuz tanklar sizin karşınıza çıkar. İşte bugün darbe sadece kendine yöneldiğinde darbe karşıtı olma zamanı değildir. Darbe kimden gelirse gelsin kötüdür. Darbe kimden gelirse mutlaka karşısında durmak ve yek vücut olmak gerekir” diye konuştu.