HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sorunların,. savaşsız, şiddetsiz, siyasetle çözülebileceğini söyledi.
Demirtaş, partisinin Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bulunan Turgut Özal Parkı’ndaki iftar yemeğine katıldı.
Hükümetin 14 yılda yaptığı duble yollardan, köprülerden tabutların taşındığını söyleyen Demirtaş, “Yol yapmışsın, bunun şüphesiz ki zararı yok, güzel bir hizmettir ama senin yaptığın bu yollardan ülkenin dört bir yanına gencecik bedenlerin bulunduğu tabutlar gidiyorsa o yolun ne kıymeti kalıyor. Kürt analar, Türk analar, babalar yapılan duble yollardan acılarını taşıyabiliyorlar” dedi.
Terör operasyonlarını eleştiren Demirtaş, "Askerin de polisin de sivilin de annesi ’yeter’ demeli. Biz savaşsız şiddetsiz, kansız gözyaşı olmadan siyasetle kendi sorunlarımızı çözebiliriz. Keşke herkes bu dayanışma ve kardeşleşme barış mesajını doğru okuyabilmiş olsaydı. Maalesef öyle olmadığı için bugün Afganistan’dan Pakistan’a, Somali’den Libya’ya ve Suriye’ye kadar, ülkemizde de Anadolu’nun her bir köşesine yangın yeri gibi acı düşüyor. En çokta ramazan ayında İslam coğrafyasında kan akıyor" diye konuştu.
Türkiye’de turizmin kötüye gittiğine dikkat çeken Demirtaş, "Hükümet, yanlış politikalarla halka aldatmaya çalışıyor. Allah her zaman ezilenden ve mazlumdan yana olur umudunuzu kaybetmeyin, umudunu kaybeden halk kendi kaderini zalimin eline teslim etmiş olur. Bizim en büyük gücümüz budur, haklıyız haklı. Biz kendi topraklarımızda Türk, Kürt ve Arap ile eşit, adil barışça ve kardeşçe yaşamak istiyoruz" dedi.
Türkiye sınırını ihlal eden Rus uçağının düşürüldüğünü ve şu anda ise Rusya ile anlaşma zemini arandığını belirten eden Demirtaş, "Şaşayla, birbirini gaza getirerek o şovenist duygularla birbirini okşuyorlardı ama şimdi Putin’e ağlamaklı mektuplar yazıyorlar. Aman barışalım, aman konuşalım diye" ifadelerini kullandı.
Demirtaş, konuşmasının ardından alandan ayrıldı.