HATAY (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, ''O sandıklardan barışın ve demokratik iradenin başarıyla çıkması için canımızı dişimize takacağız. Ev ev, kapı kapı, her bir cana ve yüreğe dokunarak, yeni yaşamamızı ve hak ettiğimiz geleceği anlatacağız'' dedi.

Yüksekdağ, seçim çalışmaları kapsamında İskenderun'da bir düğün salonunda partililerle bir araya geldi.

 HDP'nin çok büyük bir güç, enerji yarattığını ve tarih yazamaya başladığını söyleyen Yüksekdağ, partililerin cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa barışın, eşitliğin, adaletin ve demokrasinin kapısını açtığını belirtti.

7 Haziran'daki seçimlerin HDP'nin demokratik cumhuriyet kurma ve inşa etme başarısı olduğunu ifade eden Yüksekdağ, şöyle devam etti:

''1 Kasım günü darbeyle gelen bu seçim sandıklarına karşı demokratik irademizle yanıt vereceğiz. Darbecilere karşı halkımızın demokratik, devrimci iradesini ortaya koyacağız. O sandıklardan barışın ve demokratik iradenin başarıyla çıkması için canımızı dişimize takacağız. Ev ev, kapı kapı, her bir cana ve yüreğe dokunarak yeni yaşamamızı ve hak ettiğimiz geleceği anlatacağız. Herkesin kendisi için oy kullanmasını isteyeceğiz. 1 Kasım Türkiye'nin geleceğini belirleme seçimidir''

Yüksekdağ, 7 Haziran'da elde ettikleri başarıyı 1 Kasım'da daha da büyüterek demokrasinin ve barışın zaferini elde etmek istediklerini kaydetti.

Türkiye'de halkları onurlu, demokratik, barış, adil ve eşit yaşam düzeni içerisinde bir arada tutmak istediklerini aktaran Yüksekdağ, HDP'nin her zaman "birleştiren ve bütünleyen" olduğunu belirtti.

Yüksekdağ, 1 Kasım seçimlerinde büyük bir oy sıçraması beklediklerini de sözlerine ekledi.