Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Nevruz Bayramı düzenlenen mitingle kutlandı. Binlerce kişinin katıldığı mitingde DP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, hükümete seslendi. Yüksekdağ, "Çözüm istiyorsanız, gelin güvenlik paketini Nevruz ateşinde yakalım. Siz yakmazsanız biz yakarız." dedi.

Belediye miting alanında verilen konserlerin yanı sıra çeşitli konuşmalar yapıldı. Burada, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 'Kürt sorunu yoktur' söylemine cevap veren DP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, "Bugün Erdoğan hala ‘Kürt sorunu yoktur’ deme gafletine düşüyor. Buna gülüp geçiyoruz. Kimsenin umurunda değil. Cumhurbaşkanı gerçeklikten sapmış. İnkarcılık bunların fıtratında var." ifadelerini kullandı.

Yüksekdağ konuşmasına şöyle devam etti: “AKP’nin terörist dedikleri YPG YPJ halkımızın kutsal yerlerini koruyor. Biz kutsala saygı nedir çok iyi biliriz. Biz manevi değerlere saygıyı çok iyi biliriz. Yıllarca barış gibi kutsal değeri bir savaş gerekçesi yapanlar onlar değil mi? Yıllar boyunca kendi siyasi çıkarları için kullananlar onlar değil mi? Terörist dedikleri yapılar, onların da yaşam alanlarını ve kutsallarını koruyan bir güç haline geldiler.

Bugün Erdoğan hala ‘Kürt sorunu yoktur’ deme gafletine düşüyor. Emin olun değerli Kızıltepe halkı, dünyanın umurunda değil Cumhurbaşkanı'nın söyledikleri. O kadar gerçekten sapmış, o kadar ki kendi bugün Kürt sorunu yoktur derseniz dünya size güler. Kürt halkı zaten varlığını çoktan kazanmış ve bu varlığın gücünü ilan etmiş. Artık dünya siyaseti Kürt direnişi ve mücadelesi ile ilgileniyor. Koskaca bir devletin cumhurbaşkanı bu gerçeği bilmiyor. Sizce bilmiyor mu? Hayır, inkarcılığından. İnkârcılık bunların fıtratında var. Bu sözler barış ve çözüm vaatleri onlara hizmet etmiyorsa kendi hasımlarının gücü haline getiriyorlar. Bugün Cumhurbaşkanı'nı böyle konuşturan bu inkârcı zihniyettir. Ama bu halk yüzyıl boyunca sürdürülen iknacı ve imhacı zihniyeti nasıl aştıysa AKP zihniyetini de aşacaktır.

Hala diyorlar ki ‘Kürt sorununu biz çözeceğiz, silahları da Nevruz ateşinde yakacağız.’ Ben de diyorum ki Kürt sorununu çözmek istiyor musunuz? Siz önce faşist terör paketini, güvenlik paketini Nevruz ateşinde yakın. Barışın ve çözümün önündeki en büyük engel devletin silahlarıdır. Devletin silah kullanma etkisini güvenceye alan bu güvenlik paketidir. Çözüm istiyorsanız, güvenlik paketini gelin Nevruz ateşine atın. O paketi yakmayız diyorsanız, siz bilirsiniz. Biz yakacağız. O paket mücadelemizin ateşinde yanıp kül olacaktır.“









1