Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Demokratik siyasetin bir çözüm olmaktan çıkarılmasına dair, bu arayışlara karşı demokratik siyasetin tek çözüm olduğunu ısrarla vurgulamaya devam edeceğiz” dedi.
Baluken TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Baluken, Türkiye’de rejim değişikliği yapılmak istendiğini ileri sürerek, “Direnişimizi devam ettireceğiz. Demokratik siyasetin bir çözüm olmaktan çıkarılmasına dair, bu arayışlara karşı demokratik siyasetin tek çözüm olduğunu ısrarla vurgulamaya devam edeceğiz. Önümüzdeki engelleri kaldırmak için, bütün barış ve demokrasi çevreleriyle birlikte halkımızla yapılmak istenen darbe anlayışını ve rejim değişikliğini teşhir edeceğiz” dedi.
Bir gazetecinin Genel Kurul’daki oylamaya katılıp katılmayacaklarına dair sorusuna Baluken, “Anayasa Komisyonu’ndaki tartışmalara bakacağız. Anayasa Komisyonu’na güçlü bir katılımımız olacak. Oradaki tartışmalara göre, değişiklik önergelerinin dikkate alınıp alınmamasına, muhalefetten gelen önergelerin komisyon başkanı ve iktidar partisi milletvekilleri tarafından nasıl değerlendirildiği, bütün bunlar takip edilecek” cevabını verdi.