Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Mersin İl Eş Başkanı, binalarına yönelik bombalı saldırının bir kişinin organizesi olmadığını ve boyutlarının araştırılması gerektiğini belirtti. Saldırıya uğramalarına rağmen yetkililerin kendilerini bilgilendirmediğinden yakınan Günbat, şahsın kimliğinin Başbakan tarafından açıklanmasına rağmen dosyadaki gizlilik kararının devam etmesini ise bir türlü anlayamadıklarını söyledi.

18 Mayıs'ta çiçek saksısı ile gönderilen bombanın patlaması sonucu maddi hasar oluşan ve duvarı delinen HDP Mersin İl Başkanlığı'ndaki tadilat çalışmaları sürüyor. Binanın içindeki tadilat daha önce tamamlanırken bombanın patlaması ile delinen terasın duvarı da tuğla ile kapatıldı. Partililer ise çalışmalarını parti binasında sürdürüyor.

HDP İl Eş Başkanı Selman Günbat ayın 18'inde il binalarına bombalı bir saldırı gerçekleştirildiğini hatırlattı. Bu saldırının üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen il örgütü olarak yetkililerden bir bilgilendirmeye tabi tutulmadıklarını ifade eden Günbat, "Saldırıya uğramamıza rağmen bize herhangi bir bilgi verilmediğini tekrar tekrar ifade ediyoruz. Resmi açıklamalarla daha bize bilgi gelmeden, bizimle paylaşılmadan ne yazık ki gizlilik kararı olmasına rağmen, bu karar kaldırılmadan, bir şekilde belli bir kesim basında bu yer alıyor. Yetkililer bu konuda televizyonlara çıkıp kendilerince açıklama yapıyorlar." diye konuştu.

Bu işi bir kişinin yapamayacağına inandıklarını vurgulayan Günbat, "Yakalanmış değil. Tam tersine şahsın Suriye'ye geçtiği söyleniyor. Bir kişinin, bir şahsın organize edemeyeceği bu işin boyutlarının araştırılması ve bir an önce faillerin yakalanması gerektiğine inanıyoruz." dedi. Şahsın kimliğinin nasılsa belli olmasına rağmen
dosyadaki gizlilik kararının ısrarla devam ettirilmesindeki amacı bir türlü anlayamadıklarını anlatan Günbat şöyle devam etti: "Şahıs belli ama gizlilik kararı dosyada hala dayatılıyor. Biz herhangi bir bilgi alamıyoruz. Bir an önce bu hukuksuzluğun bu haksızlığın ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz."

Saldırıdan sonra binalarını bir şekilde tekrar düzenlediklerini ifade eden Günbat, şunları ekledi: "Şu anda bitmek üzere ama bir an önce yetkililerden açıklama ve kimlerle bu işi yaptığına dair bir bilgilendirme talep ediyoruz. Bunun iktidardaki, hükümetteki bireylerden bağımsız olduğunu düşünmüyoruz. Televizyon kanallarında çıkıp bizleri ötekileştirmeye çalışma gayretleri, özellikle söylemlerinin çok somut olarak bize yönlendirilmesi anlamına geliyor. Biz buna inanıyoruz. Biz bir an önce bu söylemlerden vazgeçmelerini öneriyoruz. Çünkü bu ülkenin barışa ihtiyacı olduğuna inanıyoruz."