HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, başta üniversiteli olmak üzere gençlerin PKK'ya katılımının son 2 yıl içinde 10 bini geçtiğini belirterek "Bu durum, bizim dışımızda gelişti. Devletin ilgili kurumları da bunu biliyor. Yapılması gereken, çözüm sürecinin sonuç alacak şekilde devam ettirilmesidir." dedi.

Nursel Aydoğan, Sabah gazetesinin bugünkü sayısında yer alan habere ilişkin açıklama yaptı. Şahsını ve partilerini hedef alan bir haber yayımlandığını dile getiren Aydoğan, söz konusu haberde, bayramlaşmak için parti genel merkezine gelen AK Parti heyetiyle sohbetinde söylediği bazı sözlerin çarpıtıldığını ifade etti.

"Öncelikle belirtmek isterim ki özel bir sohbetin belli bir medya grubunda yer alan bir gazeteye tek yanlı olarak aktarılması, sohbetin konusundan bağımsız olarak etik değildir." diyen Aydoğan, şöyle devam etti: "Haberi yapan muhabirin, taraflardan biri olan şahsımın görüşünü sormaması ise ülkemizde çoktan unutulan en temel medya ilkelerinden biridir. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki bizim kamera arkasında söyleyip de önünde söyleyemeyeceğimiz hiçbir sözümüz yoktur. Habere konu sohbette çözüm sürecine dair konuşulurken, başta üniversiteli olmak üzere gençlerin PKK’ye katılımının son 2 yıl içinde 10.000’i geçtiğini, bu durumun bizim dışımızda geliştiğini, devletin ilgili kurumlarının da bunu bildiğini, yapılması gerekenin çözüm sürecinin sonuç alacak şekilde devam ettirilmesi gerektiğini ifade ettim. Basına kapalı bir sohbetteki sözlerimden bile şahsımı hedef göstermek ve partimizi karalamaya çalışmak, söylemlerimizi çarpıtmak, seçim başarımız nedeniyle tek başına iktidar olamamalarının acısını bizden çıkarmaya çalıştıklarının göstergesidir. AKP’liler artık HDP’yi her koşulda vurmaya çalışmaktan vazgeçmelidir. Seçim sonuçları, bunun enerji israfı olduğunu göstermiştir. Bu gerçeği kendilerinin de görmesi gerekir. Bu vesileyle bir kez daha halklarımızın Ramazan Bayramı'nı kutluyor, her zaman olduğu gibi barışın gerçekleşmesi için büyük bir çaba içinde olacağımızı belirtiyorum."