Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim kampanyasına başlamadan önce Diyarbakır’da yaşayan ailesini ziyaret etti. Babası Tahir Demirtaş ve annesi Sadiye Demirtaş’ın ellerini öperek hayır dualarını alan HDP lideri, kardeşleriyle de hasret giderdi. Babaocağında aile fotoğrafı veren Demirtaş, Irak Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan ağabeyi Nurettin’in de bir an önce Türkiye’ye dönmesi temennisinde bulundu. Demirtaş daha sonra çocukluk yıllarının geçtiği, bir dönem kendisinin de çalıştığı babasına ait tesisatçı dükkânına da gitti. Demirtaş, mahalle esnafı tarafından da sevgiyle karşılandı.

Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekili adayı olan herkese başarılar diledi. Cuma gününden itibaren fiili olarak seçim startını vereceklerini belirten Demirtaş, “ Ankara’da aday tanıtımıyla birlikte çalışmalarımız başlayacak. Yoğun bir dönem olacak tabii. Uzun süredir annemi ve babası ziyaret edememiştim. Bugün onları da ziyaret edip hayır dualarını aldım. İnşallah tüm annelerin babaların dualarıyla yola çıktığımızda başarılı olacağız.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN 81 İLİNE GİDECEĞİZ”
Diğer partilere göre avantajlı olduklarını anlatan Demirtaş, “ Çünkü bizde iki genel başkan var, eş genel başkanlık sistemi olduğu için. Ben ve Figen Hanım hedef olarak Türkiye’nin 81 iline ve birçok ilçesine gitmeyi planlıyoruz. Ama zaman çok sınırlı, 2 ay uzun bir zaman değil. Türkiye büyük coğrafya, çok sayıda yerleşim yeri var. Her yerde miting yapamazsak da bir etkinliğimiz olacak.” ifadelerini kullandı.

HDP BÜTÜN ÜLKENİN ORTAK PARTİSİ
HDP’nin bütün ülkenin ortak partisi olduğunu anlatan Demirtaş, Türkiye partisi olduklarını ise şöyle anlattı: “Edirne’de de Trabzon’da da Kırıkkale’de de İzmir, Hakkâri, Antalya ve Diyarbakır’da da o yerleri temsil eden adaylarımız var. Her yerde aynı zamanda bütün Türkiye’yi kucaklayacak aday isimleri de var. Dolayısıyla batıdaki adaylarımız oradaki kitleler tarafından coşkuyla karşılandı. HDP uzun süredir söylemiyle politikasıyla Türkiye’de ciddi bir umut ve heyecan oluşturmuş durumda. Biz öyle sanıyorum ki seçim kampanyası ilerledikçe bunu seçim kampanyasında coşku ve heyecanla da göreceğiz. Batıdan çok olumlu tepkiler ve çok olumlu referanslar alıyoruz. ”

“HALKIN PARTİMİZE OLAN İLGİSİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ”
Daha önce başka partilere oy veren kesimlerin kendilerini, partililerini ve milletvekillerini gördükleri yerde ilgi ve desteklerini belirttiklerini dile getiren Demirtaş, “Bu ne kadar oya dönüşecek 7 Haziran akşamı hep birlikte göreceğiz. Ama biz partimize ve bize olan ilgiden son derece memnunuz. Bu umudu bize duyuranlara layık olmaya çalışıyoruz. Bunu boşa çıkarmadan insanlarımızın beklediği sonucu ortaya çıkararak demokrasi barış ve özgürlük konusunda Türkiye’nin önünü açacak bir zaferi bütün Türkiye’ye armağan etmek için hazırlanıyoruz. “ ifadelerini kullandı.

“BİZİM OYUMUZ ARTIKÇA AKP’NİN DÜŞÜYOR”
Barajın sınırında olduklarını belirttiğini hatırlatan Demirtaş, “ Evet barajı aşacağımızı kesinlikle inanıyoruz. Çok yüksek oylarla halkın desteğini alabileceğimize yürekten inanıyoruz.” dedi. AKP’de çok ciddi bir düşüş olduğuna inandığını anlatan Demirtaş, “Yani AKP tam da iktidardan, hükümetten düşmenin sınırında. Biz de barajı aşmanın sınırındayız. Bu ikisi birbiriyle ters orantılı olarak ilerliyor. Biz artıkça AKP düşüyor. Bu destek devam ettikçe, bizler de halkımızı layık olacak bir politika ortaya koydukça Türkiye’nin temel sorununda HDP’nin bu geniş vizyonu barışçı vizyonu iyi anlatılırsa baraj sorunumun ortadan kalkacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.
Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile ilgili soruya ise Demirtaş şöyle cevap verdi: “Altan bey özü sözü bir olan siyasetçilerimizdendir. Biz kendisiyle devam etmek istediğimizi belirttik. Kendisine birkaç il alternatifi sunduk. Biz Altan beyi aday yapmayacağız diye bir açıklama yapmadık. Erzurum, Urfa gibi biraz daha farklı katkılar sunabileceği yerlerden aday olabilir mi diye tartıştık kendisiyle. Kendisi de düşüneceğini söyledi. Bir araya geldiğimizde Diyarbakır’dan aday olacağını kararlaştırdık. Milli vekilimiz çizme gibi bir anlayışımız yoktur, kültürümüzde bu yoktur.”

“SÜRGÜNDEKİ ABİM VE DİĞERLERİ BENİM İÇİN YARADIR, BURUKLUKTUR”
Baba evinde verdiği aile fotoğrafında sadece abisi Nurettin Demirtaş’ın olmayışının sorulması üzerine Demirtaş, abisinin Demokratik Toplum Partisinin Eş Genel Başkan olduğunu hatırlattı. Abisinin bu ülkede yaklaşık 15 yıl haksız hapis yattığını, üniversite öğrencisiyken hapse girdiğini ve ömrünün yarısını cezaevlerinde geçirdiğini anlatan Demirtaş şunları söyledi: “ Demokratik siyasete girmek istedi, partiye girdi, şe genel başkan oldu. Fakat devlet ve hükümet onu hazmedemedi. Yargı baskısıyla siyaset yapamayacak bir hale getirdiler. Çok ağır cezalar verdiler kendisine. Çok sayıda dava açtılar. Soruşturmalar açtılar, cezalar istediler. Burada bir kez daha yıllarını cezaevlerinde geçirsin istemedik şuan Güney Kürdistan’da Hewler’de yaşıyor. Sadece o değil 10 binlerce insan sürgünde yaşamak zorunda kalıyor. Özellikle Avrupa’da on binlerce insan sürgün. Türkiye’de demokrasinin gelişmesini bekliyor. Her beri benim için burukluk ve yaradır. Sadece abim değil o da onlardan biridir sadece. On binlerce insan bu şekilde ülkesinden vatanından ayrı, sadece düşüncelerinden dolayı ülkesine gelemez durumdadır. 7 Haziran’dan sonra iyi bir sonuç ortaya çıkarırsak bu problemi çözme adını, iç barış adına önemli fırsatlar yakalamış olacağız.”

Demirtaş babaocağında, babası Tahir Demirtaş ve annesi Sadiye Demirtaş, kardeşleri Aygül, Nurcan, Süleyman, Şadiye, Bahar ve eşi Başak’ın olduğu aile fotoğrafı verdi. Demirtaş daha sonra babasının tesisatçı dükkanını ziyaret etti.