Geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmak üzere görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu muhalefet milletvekillerine bakanlık teklifini yazılı olarak iletti. Teklif iletilen Halkların Demokratik Partisi İzmir Milletvekili Müslüm Doğan gelen bakanlık teklifi ile ilgili ilk mesajını verdi. Geçici seçim hükümetinde kabinede görev alması için kendisine bir mektup gönderildiğini belirten Doğan, “Bu talep daha önce partimizin yetkili organlarından çıkan karar gereği zaten katılma yönünde bir karar almıştık. Burada şu yanlış anlaşılmasın. Bir koalisyon değil anayasal gereklilikten kaynaklı bir hükümet kurma çalışmasıdır. Anayasal gereklilik üzerine biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gelen bu davet konusunda partimizin yetkili organları karar verecek.” dedi.

Bir gazetecinin, “Ne hissettiniz bekliyor muydunuz?” sorusuna Doğan, “Partimizde bulunan tüm arkadaşlarımızın bu hükümette görev yapacak nitelikte olduğu partimiz tarafından daha önce açıklandı. Teknokrat olan var, bürokrat olan var, ben de eski bir bürokratım. Ülkemizde çok acil sorunlar var özellikle seçim güvenliği ile ilgili bizi bekleyen sorunlar var. Ülkede bir de kardeşliğin ve barışın çok acil bir şekilde tesis edilmesi gerekiyor. Kanın acilen durdurulması gerekiyor.” cevabını verdi.

Partilerinin içinde farklı inançlardan öğretilerden insanlar olduğunu kaydeden Doğan, “Partimiz geleceğin partisidir. Alevilerin sorunları olan en önemli topluluktur. Alevilerin sorunlarına değineceğiz özellikle cemevlerinin hukuki statüsü ve zorunlu din dersleri konusunda çalışmalarımız olacak.” dedi.

Başbakanlıkla herhangi bir temasının olmadığını kaydeden Doğan, “Sadece yazılı bir metin üzerine bize gelen bir talep var, sözlü olarak görüşme olmadı. Parti organları değerlendirmeye alacak. Heyecanlanacak bir durum yok. Eşbaşkanlarımız haricinde 78 vekilimize yapılacağını biliyorduk.” şeklinde konuştu.