HDP Mersin İl Eş Başkanı Selman Günbat, partilerine bomba koyan şahsın kimliği belli ise dosyanın neden gizlendiğini anlayamadıklarını belirtti. Günbat, partilerine yönelik saldırıda siyasi sorumluluğun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti mensuplarına ait olduğunu öne sürdü.

Günbat, HDP Mersin milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın da katıldığı basın toplantısı düzenledi. Adana ve Mersin'de parti binalarına yönelik bir saldırı gerçekleştirildiğini hatırlatan Günbat, bu saldırıların sıradan olmadığını ifade etti. Saldırının her iki kentin de seçim politikalarını hayata geçirip planlayan ekip ile adayların ortadan kaldırılmasına yönelik olduğunu iddia eden Günbat, Eş Genel Başkanlarının ifade ettiği gibi kendilerinin de sözü geçen şahsın Suriye'de IŞİD ile bağlantılı olduğunu düşündüklerini kaydetti.

Partilerine yönelik saldırıların planlı, programlı ve tek merkezden koordine edilen saldırılar olduğunu vurgulayan Günbat, dosyaya verilen gizlilik kararının da amacını sordu.
"HDP binalarına saldıran kişinin kimliğini biliyorsanız neden dosyayı gizliyorsunuz?" diyen Günbat şöyle devam etti: "Açıktır ki siyasi iktidar destekli karanlık güçler devreye sokularak partimizin gelişmesi ve seçim çalışmaları engellenmek isteniyor. Bu saldırıların siyasi sorumluluğu başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan ve diğer AKP hükümeti mensuplarına aittir. Her konuşmalarında partimizi hedef gösteren, Eş Genel Başkanlarımıza ve parti yöneticilerimize hakaret eden ve iftira atan bu zihniyet yeni ürünlerini Adana ve Mersin'de almıştır. Yaşanan patlamanın sorumlusu 'HDP'nin baraj altında kalması süper olur' diyerek açıklama yapan AKP yöneticileridir."